Richard Jomshof (SD): La mig på samma nivå som honom

avJohn Granlund

NYHETER

SD-partisekreteraren Richard Jomshof har kritiserats för sitt svar på en debattartikel: "du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed!"

Nu backar han och säger att han kan ha uttryckt sig i affekt.

– Som partisekreterare i ett riksdagsparti måste man naturligtvis vara mer eftertänksam, säger han till SvD.

1 av 2 | Foto: Lotte Fernvall
SD:s partisekreterare Richard Jomshof.

Den moderate lokalpolitikern Kahin Ahmed skrev i en debattartikel att Sverigedemokraterna inte borde ha bjudits in till politikerveckan i Järva eftersom "partiet har nazistiska rötter".

Som ett svar på debattartikeln la Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof upp en länk till artikeln på sociala medier med texten "Och du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed!".

– Jag har bott här i 26 år. Jag har tagit en master i sociologi och i 18 år har jag arbetat och betalat skatt. Det är skandal att en partisekreterare för ett riksdagsparti ger sig på en medborgare på det här sättet, kommenterade Kahin Ahmed i Aftonbladet.

Richard Jomshofs uttalande har kritiserats under helgen och nu besvarar Jomshof kritiken i Svenska Dagbladet.

– Som partisekreterare i ett riksdagsparti måste man naturligtvis vara mer eftertänksam, säger han till tidningen.

SvD: Du är partisekreterare för Sveriges andra största parti. Är det acceptabelt att du uttrycker dig på det här sättet?

– Det är möjligt att jag uttryckte mig något i affekt, säger Jomshof.

Partisekreteraren, som i går skrev på Facebook att han står för sitt uttalande, förklarar kommentaren med att det var ett försök att använda sig av samma retorik som Kahin Ahmed.

– Eftersom jag medvetet la mig på samma nivå som honom själv så är den någonstans inte jättesaklig. Jag försökte bara någonstans visa honom hur fel det är genom att använda samma sätt att uttrycka mig, säger Richard Jomshof.

Aftonbladet har sökt Richard Jomshof för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM