Här slår polisen till – i jakt på parets mördare

NYHETER

Här slår polisen till mot en bil i jakten på de misstänkta dubbelmördarna.

I flera timmar spanade polisen mot fordonet på en liten ort i närheten av mordplatsen – men i natt bröt polisen upp den misstänkta bilen.

– Det var detaljer kring den här bilen som fångade polisens uppmärksamhet, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman.

1 av 3 | Foto: STEFAN JERREVÅNG

Ett äldre par hittades mördade i sitt eget hem i Mjölby kommun på den östgötska landsbygden på måndagskvällen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade de bundits och mördats brutalt i vad som misstänks vara ett rånmord.

Bara timmar efter att mordet upptäckts av anhöriga kunde polisen lokalisera en högintressant bil i ett litet östgötskt samhälle, bara några mil från brottsplatsen.

Letar efter utpekad person

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade bilen observerats i mordområdet under en kritisk tidpunkt och nu hade fordonet hittats övergivet på en parkeringsplats.

Genom fordonets ägarförhållanden kunde polisen tidigt ringa in en utpekad person som högintressant i utredningen. Och enligt Aftonbladets uppgifter är det just denna person och en närstående som polisen letat efter under måndagskvällen.

I flera timmar spanade polisen mot den aktuella bilen samtidigt som också in- och utfarter till samhället bevakades av målade polisbilar.

Vid 01.30 avbröts spaningsinsatsen mot den aktuella bilen när två civila polisbilar körde fram till den aktuella bilen. Poliser lyste in i fordonet innan man bröt upp bakluckan.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade polisen redan tidigare under kvällen kunnat konstatera att värdeföremål låg synliga i bilen.

– Det var detaljer kring den här bilen som fångade polisens uppmärksamhet och som gjorde att vi behövde titta närmare på bilen och saker som kan ha funnits i bilen, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman.

Strax innan 03.00 bärgades bilen bort från parkeringsplatsen. Under tisdagen kommer man arbeta vidare med den beslagtagna bilen.

– Det är ett fordon som vi behöver titta närmare på för att se om det kan ha en koppling till det här våldsbrottet eller inte, säger Kliman.

Polisen kunde under tisdagen inte uppge om man kommit i kontakt med bilens ägare.

Ingen gripen för dådet

Det var vid 18.08 på måndagen som polisen larmades till fastigheten som ligger idylliskt utanför Mantorp efter att anhöriga hittat det äldre paret döda i deras eget hem.

Under måndagskvällen spärrade polisen av ett stort området kring brottsplatsen. Samtidigt sökte sig ledsna och skärrade ortsbor till avspärrningsbanden.

– Det är fruktansvärt att det här har kunnat hända. Det här är en lugn och fridull plats och fram till nu har det aldrig hänt någonting, säger en närboende till Aftonbladet.

Ingen har gripits, uppger polisen under tisdagsmorgonen.

– Mig veterligen finns det ingen person misstänkt eller frihetsberövad vad jag känner till just nu. Det är ett intensivt arbete som pågår och vi hoppas nå framgång så fort som möjligt, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman.

Alla som kan ha information att lämna i fallet uppmanas ringa polisen på 114 14.

Det är för tidigt för polisen att säga när själva brottet har inträffat men mordoffren ska ha setts vid liv före helgen.

– Vi får nog säga att alla iakttagelser som gjorts kring den här platsen de senaste dagarna är av intresse, säger Fredrik Kliman.

ARTIKELN HANDLAR OM