Gothia cup-deltagare jagades av knivman – ledare skuren

NYHETER

En ledare för ett lag i Gothia cup knivskars i benet på Vallhamra torg i Partille utanför Göteborg på onsdagskvällen.

Polisen rubricerar händelsen som dråpförsök.

– Vi har gripit en gärningsman, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

1 av 2 | Foto: ROGER LUNDSTEN

Enligt larmet till polisen har en knivbeväpnad man jagat flera deltagare i ett Gothia cup-lag på Vallhamra torg, som ligger vid kommungränsen mellan Partille och Göteborg. Larmet kom 18.48.

När polis och ambulans anlände till platsen konstaterades det att en person knivskurits i benet. Den skadade är ledare för ett ungdomslag som deltar i Gothia cup. Personen är förd i ambulans till sjukhus.

– Jag vet inget om skadeläget, mer än att personen är knivskuren, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Försök till dråp

Polisen grep omgående en misstänkt gärningsman, men fortsatte att leta efter fler. Senare uppgav polisen att det enbart var en gärningsman.

– Oberoende uppgifter i början gjorde att vi uppfattade det som att det kunde vara två gärningsmän, säger Christer Fuxborg.

Även den misstänkte gärningsmannen har förts till sjukhus för vård, av en handskada.

Dramat utspelade sig efter att laget klivit av en buss vid torget precis i närheten av Vallhamraskolan där de bor.

Polisen rubricerade initialt händelsen som grov misshandel, men ändrade sedan till försök till dråp, grovt olaga hot mot grupp och skadegörelse.

– Han har slagit sönder en ruta på skolan. Olaga hot mot grupp kommer av att han sprungit efter laget med kniv, säger Christer Fuxborg.

Förhör vittnen

Polisen var under kvällen kvar i området för att hålla förhör med vittnen samt spelarna i det aktuella laget.

– Exakt hur han har kommit i bråk med det här laget har vi inte klart för oss ännu, säger Christer Fuxborg.

Arrangören uppger för SVT Nyheter att krisstödet aktiverats.

– Vi är på plats på skolan nu med vår områdeschef. Vi har också krisstöd på väg dit för att ta hand om vittnen och erbjuda samtalsstöd för deltagare och för våra egna funktionärer, säger Malin Jonson, pressansvarig vid Gothia cup till SVT.

Gothia cup är världens största ungdomsturnering i fotboll. Omkring 1 600 lag från hela världen deltar. Merparten av lagen bor på skolor runt om i Göteborgsområdet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gothia Cup

Göteborg

Partille