Fågel invaderade hår – haffades av polisen

NYHETER

Fågeln landade på kvinnans huvud och vägrade flytta på sig. Då gjorde hon det enda rätta – hon ringde polisen.

– Den kvittrar och sjunger i högan sky, säger polisen Mikael Lindgren till P4 Västmanland.

1 av 3 | Foto: Polisen Västmanland/TT/Montage
Nymfparakiten boade in sig på kvinnans huvud – fick hämtas av polisen. (Bilden till höger har inget samband med texten).

En äldre kvinna promenerade runt i Bäckby centrum i Västerås under tisdagen, när hon plötsligt fick hårresande sällskap. En färggrann papegoja, närmare bestämt en nymfparakit, landade på hennes huvud – och vägrade sedan flytta på sig.

Hon försökte vifta bort den och locka ned den från sitt huvud, men till ingen nytta. Varje gång hon trodde att den objudna ruvaren had gett upp flög den bara ett varv i luften och återvände sedan till hennes kalufs.

Slutligen såg hon bara en utväg: att kontakta polisen.

Burades in på polisstationen

När patrullen anlände till platsen fann de fågeln fortfarande sittande på kvinnans huvud, som om det vore det mest naturliga i hela världen.

Pippin fångades och fick följa med till polisstationen i Västerås, där den sedan burades in. Det visade sig att den redan varit på vift i Bäckby centrum i ett par dagar. Den verkar vara tam och har enligt polisen ett väldigt socialt beteende.

– Den trivs alldeles ypperligt. Den kvittrar och sjunger i högan sky och får mat och vatten, säger Mikael Lindgren, befäl på polisens kommunikationscentral, till P4 Västmanland.

Nu letar polisen med ljus och lykta efter nymfparakitens ägare, bland annat genom ett inlägg på Facebook. Fågeln är i nuläget inte misstänkt för något brott.

ARTIKELN HANDLAR OM