Polisen söker ägaren – till flera kilo hasch

”Gatuvärdet över 100 000 kronor”

Av: Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen hittade en större mängd hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby under torsdagen.

Nu söker polisen ägaren till det stora fyndet och uppmanar denne att höra av sig.

– Ägaren får jättegärna ringa oss på 114 14, annars så kontaktar vi honom eller henne när den tekniska analysen är klar, säger Christoffer Bohman på Järvapolisen.

1 av 2
Polisen söker ägaren till denna narkotika.

Äger du flera kilo borttappat hasch? För under torsdagseftermiddagen gjorde polisen det stora narkotikafyndet i Rinkeby.

– Vi hittade det i ett allmänt utrymme och det var hasch över kilot, men i det här fallet kan jag inte berätta exakt vart det hittades eller exakt hur mycket, säger Christoffer Bohman, biträdande lokalpolischef i Järva.

Högt gatuvärde

Christoffer Bohman berättar att narkotika i större mängder oftast används i överlåtelsesyfte, och att torsagens fynd har ett högt värde på gatan.

– Den här narkotikan har enorma värden hos kriminella, fast exakta gatuvärdet kan vara svårt att beräkna då det finns mängder med rabatter, men jag skulle gissa på runt 100 000 till 150 000 kronor, säger han.

”Ring oss – innan vi ringer dig”

Polisen önskar nu att komma i kontakt med ägaren till narkotikan och uppmanar denne att komma in på polisstationen eller ringa till polisen.

– Ägaren får jätte gärna ringa oss på 114 14 och be om att bli kopplat till polisen i Rinkeby, säger Christoffer Bohman.

Han vill också hälsa ägaren att fyndet ska genomgå en DNA-anlys, och att man förr eller senare kommer spåra personen.

– Det räcket med att någon tagit på detta eller bara hostat över den. Hör inte ägaren av sig till oss så kommer vi kontakta honom eller henne när den tekniska analysen är klar, säger han och fortsätter:

– Det är inte någon jättestress för personen att höra av sig för det kan ta lite tid med sådana här analyser.

Publicerad: