Flera fynd i utredningen av gåtfullt försvinnande i Västerås

NYHETER

VÄSTERÅS. Polisen ser ut att gå mot ett genombrott i sökandet efter försvunna Fatima Berggren, 57.

I dag gjorde man, enligt uppgifter till Aftonbladet, flera fynd öster om Västerås.

Under kvällen arbetade fortfarande kriminaltekniker på platsen som ligger i anslutning till en fastighet.

Huset tillhör en av de två män som sitter anhållen misstänkt för Fatimas försvinnande.

1 av 3 | Foto: ANDREAS BARDELL

57-åriga Fatima Berggren från Västerås anmäldes försvunnen av anhöriga den 24 maj i år. Då hade hon inte hörts av på ungefär en vecka.

Enligt polisen har Fatima Berggren inte försvunnit av egen vilja och den 1 juni inleddes en förundersökning om människorov. Polisen betraktade inledningsvis ärendet som en försvunnen person men ärendet rubricerades senare om till ett misstänkt människorov.

I går anhölls två män, misstänkta för att ligga bakom försvinnandet.

Skäligen misstänkta

Männen, en 46-åring och en 53-åring är hemmahörande i Västeråstrakten.

Den 53-årige mannen är skäligen misstänkt för mord alternativt människorov och brott mot griftefriden medan den 46-årige mannen är skäligen misstänkt för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling.

Skäligen misstänkt är den lägre av misstankegraderna.

– Ett omfattande utredningsarbete har genomförts med bland annat förhör, sökinsatser med hundar och Missing people. Förundersökningen har nu kommit till det läget att två män är skäligen misstänkta för olika brott med anledning av att Fatima är försvunnen, uppgav spaningsledare Kenneth Ågren i ett pressmeddelande i anslutning till anhållandet.

Omfattande avspärrning på platsen

Under dagen har polisen genomfört en stor insats i området kring en fastighet utanför Västerås som tillhör den anhållna 46-åringen.

Terrängen på plats är varierad, små skogsparti omgärdas av fält och åkermark. I närheten av fastigheten finns ett litet skrotupplag. När Aftonbladet är på plats passerar en polispatrull på grusvägen i området för att bevaka och kontrollera den stora avspärrningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har man under dagen på plats gjort flera fynd med kopplingar till den försvunna Fatima. Något som tidningen Vlt var först att rapportera om.

Polisen förtegen

Exakt vad det är man hittat och vilken koppling fynden har till Fatima är polisen mycket förtegen om. Man vill överhuvudtaget inte kommentera arbetet eller bekräfta om det är Fatimas kvarlevor som anträffats.

Kriminalteknikerna har under hela dagen letat och grävt i området. Man har även sökt med hundar. Vid 19.40-tiden på kvällen var några tekniker fortfarande kvar på platsen och arbetade i mörkret.

Det är framförallt i en slänt intill ett skogsparti som polisen har koncentrerat sitt sökarbete.

Inledningsvis spärrade utredarna bara av den aktuella platsen, men i takt med att undersökningen fortsatte utökades avspärrningen ytterligare.

ARTIKELN HANDLAR OM