Presentregn till Göteborgspolisen – efter helgens insats

NYHETER

På måndagen möttes poliser i Göteborg av blombuketter på stationen. Presenterna har trillat in från allmänheten – som tack för helgens insats.

”Vi är tacksamma över det stöd vi får från er”, skriver polisen Anders Börjesson i ett Facebookinlägg.

1 av 4 | Foto: Polisen
Blombuketter som skickats till Göteborgspolisen.

Det var en av de största poliskommenderingarna sedan EU-toppmötet i Göteborg 2001 som urartade i kravaller. Redan under helgen hyllades polisen efter insatsen vid nazistiska Nordiska motståndsrörelsens planerade marsch och motdemonstrationen.

På måndagen möttes Göteborgspolisen har flera blombuketter som skickats med bud till stationen.

Efter lördagens insats kring demonstrationerna har vi mottagit blommor och meddelanden från flera av er där ni uttrycker uppskattning över hur vi hanterade händelsen”, skriver Anders Börjesson på polisen i Göteborg citys Facebooksida.

”Jag är oerhört tacksam”

I kommentarsfältet under inlägget fortsätter hyllningskören.

Er insats så imponerande. Jag personligen känner mig tryggare nu i ett tryggt Göteborg. Vid fara då skyddar polisen oss”.

Ni är fantastiska och jag är oerhört tacksam för att ni finns och framförallt att ni orkar”.

23 anhållna – varav 22 nazister

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kom aldrig fram till startplatsen för sin marsch, som aldrig kunde genomföras. Utanför den Ica-butik där de tillbringade större delen av dagen greps ett större antal nazister misstänkta för våldsamt upplopp. Totalt är 23 personer fortfarande anhållna för våldsamt upplopp – 22 nazister och en motdemonstrant.

Se minidokumentären om nazisternas marsch: