Fick planet till Kreta - helt för sig själv

1 av 2 | Foto: Twitter/ Karon Grieve
Karon Grieve fick flyga själv på charterflyget.
NYHETER

Karon Grieve, 57, från Skottland gjorde ett riktigt kap när hon hittade en biljett till Kreta för bara 500 kronor.
Att hon dessutom skulle få planet helt för sig själv, kunde hon aldrig ana.
– Det var helt surrealistiskt, säger Karon Grieve till CNN.

Charterflyg - vi vet alla hur de brukar vara. Fullpackade med både barnfamiljer och kompisgäng. Men inte för skotska Karon Grieve som köpte en sista-minuten-resa från Glasgow till Kreta, för att få lite sol.

Trots att biljetten bara kostade 500 kronor fick Karon ett förstklassigt bemötande och fick åka helt själv på ett flygplan med plats för 189 passagerare.

”Helt surrealistiskt”

– Det var helt surrealistiskt. Personalen ankom - med kapten och besättning. Alla kunde mitt namn och kom fram och hälsade och frågade hur läget var. De skrattade och sa att det var mitt eget privatflyg, berättade Karon för CNN.

Planet var den sista flighten mellan Glasgow och Heraklion för säsongen, och det var därför biljetten varit så billig, vilket Karon inte hade haft en aning om.

Hon berättade för CNN att flygningen hade gått utmärkt och att hon hade fått bästa tänkbara service. Men trots att Karon var ensam på flygplanet var flygvärdinnorna tvungna att göra alla säkerhetsrutiner, precis som vanligt.

– Den stackars tjejen stod där och sa att hon var tvungen att göra demonstrationen enligt lag. Så hon gjorde hela säkerhetsdemonstrationen, trots att jag var den enda som satt där. Jag kunde inte sluta skratta, berättar Karon Grieve.

VIP-behandling

En talesperson från flygbolaget Jet2 berättade för CNN att det är vanligt att säsongens sista flighter har lite färre bokningar än tidigare på säsongen, och att de är glada att Karon fick en VIP-behandling.

Karon la ut flera bilder på sig själv från resan på sociala medier och berättade att flygningen inte kunde ha varit bättre. Men hon sa även att hon hade sett en hel del negativa reaktioner på nätet.

– Alltid är det någon som ska vara negativ, sa hon till CNN.

Här är världens 20 säkraste flygbolag 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Glasgow

Kreta