Finansdotter dömd för drinkattack på Ekeroth

1 av 2
NYHETER

Dottern till en välkänd finansman ville visa sitt ogillande mot Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth, 35.

Därför välte hon över en drink på honom på en nattklubb.

Nu döms den unga kvinnan för ofredande.

– Jag tycker inte om honom och delar inte hans åsikter, har hon sagt i förhör.

Drinkattacken utspelade sig den 3 januari förra året på nattklubben Rose i centrala Stockholm.

Kvinnan i 20-årsåldern är dotter till en av landets mest kända och rikaste finansmän och besökte nattklubben under sitt Sverigebesök med några vänner.

Hon har uppgett i förhör att hon upplevde Kent Ekeroth som mycket berusad och otrevlig och ångrade att hon gått fram till honom för att prata att hon inte delade hans åsikter och var illa berörd över dem.

– När jag backade och försökte gå därifrån knep han om min arm så jag blev rädd, i tumultet hamnade en drink på hans kläder, har hon sagt. Det var sjukt obehagligt.

Kent Ekeroths säpovakter ingrep genast och omhändertog kvinnan som senare avvisades från nattklubben.

Flera personer blev vittne till händelsen, kvinnans vänner har uppgett i förhör att de uppfattade det hela som en ”olyckshändelse”.

En man i Kent Ekeroths sällskap har sagt att även han fick drinken på sig i ögonen som sved.

– Champagne eller något annat bubbel, har vännen sagt.

Åtalet om ofredande väcktes i mitten av oktober. Inledningsvis förnekade kvinnan brott och menade att det var Ekeroth som kränkt henne, i slutet av november erkände hon gärningen i ett brev till tingsrätten.

Kvinnans försvarare kom senare med ett yttrande där hon uppmanade tingsrätten att beakta hur Kent Ekeroth uppträtt den aktuella kvällen och den situation hennes klient agerade i.

Advokaten ansåg att det saknades underlag och utredning för det yrkade skadeståndsbeloppet på 5000 kronor för kränkning och förstörda kläder.

Stockholms tingsrätt dömde på onsdagen kvinnan till 30 dagsböter, 1500 kronor, for ofredande och att betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Kent Ekeroths skadeståndskrav ogillades då tingsrätten ansåg att det saknades bevis att han haft kostnader i den nivå han yrkat på. SD-toppen har uppgett att han var tvungen att slänga skjorta och byxor eftersom han inte visste vad det var för vätska som kastats på honom.

Aftonbladet har sökt Kent Ekeroth.