Räddade husses liv –på nyårsnatten

Foto: McLaren Hospital
Hunden Kelsey räddade Bobs liv på nyårsnatten.
NYHETER

När de flesta var hemma och skålade in det nya året låg Bob som paralyserad i snön utanför sitt hus. Tack vare hunden Kelsey blev hans liv räddat.

Det var på kvällen på nyårsaftonen som Bob från Michigan i USA låg hemma och tittade på amerikansk fotboll i sin soffa. I reklampausen tänkte han passa på att springa ut ur huset och hämta lite mer ved till sin brasa.

Men på vägen halkade han och bröt nacken – och med närmaste granne knappt 500 meter bort verkade det inte hjälpa hur mycket han än skrek.

– På morgonen var min röst helt borta. Men min hund Kelsey kom till mig, säger Bob till McLaren-sjukhusets hemsida.

Hunden vägrade ge upp

Kelsey höll Bob varm genom att slicka honom i ansiktet och ligga ovanpå honom. Samtidigt fortsatte hunden skälla för att tillkalla hjälp. Efter 19 timmar i snön tappade husse till sist medvetandet.

Men hunden gav inte upp.

– Jag var tvungen att stå ut genom det här, och tänka att det var mitt val att hålla mig vid liv, säger Bob.

Vid halv sju-tiden på nyårsmorgonen hittades han till sist av en granne tack vare Kelseys skällande.

Temperatur under 21 grader

När Bob kom in till McLaren-sjukhusets akutavdelning var hans kroppstemperatur under 21 grader. Akutläkarna jobbade hårt för att stabilisera hans tillstånd.

– Jag blev förvånad när jag fick veta att jag inte hade några köldskador. Jag tror det berodde på att Kelsey höll mig varm, säger Bob.

Tack vare läkarna som tog över efter hunden och grannens ingripanden kunde Bob klara sig. Han behöver intensiv behandling för att få tillbaka kroppsfunktioner, men är på väg att bli bättre.

– Jag är evigt tacksam för mina hjältar. Kelsey höll mig varm och alert och slutade aldrig ropa på hjälp, och doktor Chaim Colen räddade mitt liv och min rörelseförmåga, säger han.