Frisersalong utbränd efter brandattentat

NYHETER

Ett brandfarligt föremål kastades tidigt på söndagsmorgonen in i en frisersalong i Malmö, uppger polisen. Elden spreds snabbt och salongen är helt utbränd.

Foto: Mikael Nilsson

– Vi möttes av en fullt utvecklad brand koncentrerad till en butikslokal, men den släcktes ganska snabbt, säger Mats Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Trots att räddningstjänsten snabbt kunde släcka branden hann det bli stor rökspridning. Även en matbutik och en möbelbutik har skadats av röken. Det finns dock inga bostäder i fastigheten.

I nuläget finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats. Ingen i området har heller behövt evakueras. Räddningstjänsten beräknas vara kvar på platsen till cirka 07.30 och avspärrningarna kvarstår till polisens tekniker har varit på platsen.

Polisen säger ju att någon har kastat in ett brandfarligt föremål i lokalerna – har ni hittat något?

– Vi har inte hittat någonting i lokalerna, men vi letar inte heller utan det överlåter vi åt polisen, säger Mats Nilsson.

Vad det är för typ av föremål som ska ha kastats in har polisen i nuläget ingen information om. Först under måndagen kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning på platsen. Händelsen rubriceras som mordbrand.

Ingen har gripits misstänkt för brandattentatet.

Därför rubriceras en brand som mordbrand 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder