Man gripen efter brutala t-baneattacken

avMartin Mederyd Hårdh

NYHETER

Polisen bad allmänheten om hjälp efter den fega sparkattacken i Berlins tunnelbana.

Nu har en 27-årig man kunnat gripas – efter att han blev igenkänd på en buss. Anklagelserna kan komma att bli allvarliga.

– Den slutgiltiga bedömningen kan bli mordförsök, säger åklagarnas talesperson Martin Steltner till Berliner Morgenpost.

Det var i slutet av oktober som en 26-årig kvinna gick ner för trapporna i tunnelbanestationen Hermannstrasse i Berlin. Plötsligt sparkade en man till henne i ryggen – till synes oprovocerat – så att hon flög fram och bröt armen. Allt följdes av övervakningskameror.

För en dryg vecka sedan gick polisen ut och bad allmänheten om tips för att komma vidare med utredningen. Nu har de gripit en 27-årig man.

Blev igenkänd på buss

Mannen är bulgarisk medborgare och hade efterlysts sedan i torsdags. På lördagen kände en civil person igen honom på en buss i Berlin och ringde polisen. Bussen hade kommit till Berlin från södra Frankrike och när den anlände greps han på stationen.

Under söndagen kommer det att hållas häktningsförhandlingar. I nuläget rubriceras brottet som orsakande till allvarlig kroppsskada – men åklagarna vill avvakta vad utredningen kommer fram till.

– Den slutgiltiga bedömningen kan bli mordförsök, säger åklagarkammarens talesperson Martin Steltner till tidningen Berliner Morgenpost.

De andra tre också gripna

27-åringen uppges vara dömd för bland annat stöld och rån i Bulgarien, rapporterar Bild.

Polisen ska också ha omhändertagit hans två bröder och ytterligare en person. De misstänks vara de som syns med honom på övervakningsfilmerna och som följer händelseförloppet utan att reagera.

En av bröderna greps tidigare i veckan, men han misstänktes inte för själva dådet och släpptes kort därpå.

ARTIKELN HANDLAR OM

Berlin

Tyskland