”När det inte regnar så blåser det”

Paraply som skydd mot snöblandat regn och hårda vindar vid Hyllie C i Malmö när stormen Evert drog in över södra Sverige på torsdagen.
Paraply som skydd mot snöblandat regn och hårda vindar vid Hyllie C i Malmö när stormen Evert drog in över södra Sverige på torsdagen.

Efter stormen kommer... regn och blåst.

Med undantag för vissa solchanser på några håll väntas regnmoln och upp till hårda vindbyar i Skåne under helgen.

– När det inte regnar i helgen, så blåser det, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Efter att stormen Evert drog i növer södra Sverige på torsdagen väntas nu en lugnare helg – men den snö som finns kvar på vissa håll kommer snabbt att regna bort. Dessutom blir det riktigt blåsigt.

Under fredagseftermiddagen kommer ett par regnskurar in över Skåne. Innan det kan man få en skymt av solen och temperaturmässigt väntas det bli omkring 6–7 plusgrader.

– Det känns inte lika mycket som vinter som i går iallafall, men det är riktigt blåsigt med friska till hårda vindbyar, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Under natten mot lördag blir det mer regn som passerar, så den snö som legat kvar på vissa ställen kommer troligtvis att försvinna helt till på lördag.

– På lördag morgon finns det solchanser ner mot Malmö, Lund, Falsterbo, Ystad, ungefär, men i övrigt blir det ganska mycket moln.

Temperaturerna håller sig på plussidan, men det blir inte mycket mer än omkring 5 plusgrader.

–Under dagen närmar sig nya lågtryck, som gör att regn når in omkring lunch och sen fortsätter det regna under resten av dagen. Men på söndagen kan det nog klarna upp, med solchanser och varierad molnighet. Temperaturer omkring 5–7 grader.

På söndagen blir det dock väldigt blåsigt.

– Även om det lät som ganska behagligt väder så blåser det upp, det är friska till hårda vindbyar.

– När det inte regnar i helgen, så blåser det.

Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.
Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN