Bulgarisk åklagare: Här sparkar svensken städerskan i huvudet

NYHETER

Städerskan böjer sig ner – då sparkar mannen henne med full kraft i ansiktet.

Nu sitter mannen som pekas ut som en 53-årig svensk turist anhållen för misshandeln som väckt avsky i Bulgarien.

Sent på kvällen den 3 juni fångade övervakningskamerorna på ett hotell i Sunny Beach en brutal misshandel. En man med en rullväska och en ryggsäck i handen strosar längs en korridor men stannar upp när han passerar en städerska.

Enligt bulgariska medier ska den 65-åriga städerskan ha frågat om hon kunde hjälpa mannen, som av Bulgariens riksåklagare pekas ut som en 53-årig svensk turist.

Sparkar henne i ansiktet

På klippet från händelsen ser de två ut att växla några ord innan städerskan böjde sig ner och fortsatte städa.

Då sparkade mannen till henne med full kraft i ansiktet.

Bulgariska medier rapporterar att kvinnan tappade medvetandet och att hon ådrog sig lindriga huvud- och käkskador.

Videon på den oprovocerade misshandeln sändes i bulgarisk riks-tv på måndagskvällen och fallet har väckt starka känslor i landet. Enligt de första uppgifterna i bulgariska medier ska mannen ha gripits och pekats ut av städerskan.

Mannen skulle sedan sättas på fri fot – ”fri att fortsätta sin semester” rapporterar lokala medier.

Nytt besked: Frihetsberövad

Men under tisdagen gick riksåklagare Sotir Tsatsarov ut med ett uttalande där han uppger att mannen inte kommer släppas fri som det först verkade. I ett uttalande står att den lokala åklagaren i Nessebar beslutat att hålla kvar mannen i väntan på häktningsförhandling.

– Polisen och åklagarmyndigheten måste arbeta för att bevara den allmänna ordningen, inte bara för utländska turister. Mannen måste följa bulgariska lagar och vi kan inte tillåta beteenden som förnedrar bulgariska medborgare, säger Sotir Tsatsarov i uttalandet enligt nyhetsbyrån Focus.

Aftonbladet har varit i kontakt med riksåklagarens presstalesperson som bekräftar att den misstänkte mannen är svensk medborgare. I övrigt vill de i nuläget inte kommentera ärendet.

Senare på tisdagen publicerar den bulgariska myndigheten klippet på sin hemsida och pekar där ut gärningsmannen som svensk.

UD:s presstjänst har inga uppgifter om att någon svensk medborgare ska vara frihetsberövad i Bulgarien.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bulgarien

Brott