Tåg krockade med bil – man död

NYHETER

En man i 30-årsåldern har avlidit efter en kollision mellan ett tåg och en personbil i Lyrestad norr om Mariestad, skriver Mariestads-Tidningen.

Olyckan skedde vid en obevakad järnvägsövergång.

Ett tåg körde på en personbil vid en järnvägsövergång norr om Mariestad på tisdagen. Larmet kom strax innan klockan 18. Räddningstjänst, ambulans och ambulanshelikopter ryckte ut.

– Två personer färdades i bilen, en person kunde ta sig ur bilen själv och är inte fysiskt skadad men chockad. Den andra hade klämts fast och behövde klippas loss, sa Tomas Lindström, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Båda personerna fördes till sjukhus. Föraren, en man i 30-årsåldern, var så svårt skadad att hans liv inte gick att rädda. Han avled senare under tisdagskvällen på sjukhus. Mannens anhöriga är underrättade.

Olyckan skedde vid en obevakad järnvägsövergång. Bilen ska ha släpats längs rälsen i 20 till 30 meter vid krocken, enligt Mariestads-Tidningen.

Tåget var ett av Kinnekullebanans lokaltåg. Det är oklart hur många passagerare som var ombord, men ingen skadades fysiskt. Lokföraren har tagits om hand och ur tjänst.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mariestad