Bilderna visar: Johnson skålar på coronafest

Boris Johnson skålade med bubbel i glaset under en fest på Downing Street mitt under pandemin.

Det visar flera läckta bilder som ITV har tagit del av.

På fyra fotografier syns den brittiska premiärministern höja sitt glas under en fest med flera kollegor på Downing Street i London, rapporterar ITV.

Bilderna uppges vara tagna under en avskedsfest för Johnsons tidigare kommunikationsfest Lee Chain den 13 november 2020. En fest som ägde rum mitt under brinnande pandemi.

Strikt lockdown

Minst åtta personer var på festen. Och enligt landets dåvarande karantänsregler fick endast två personer från olika hushåll umgås tillsammans i inomhusmiljöer.

Åtta dagar tidigare införde Storbritannien en sträng lockdown över hela landet.

På bilderna ser det ut som att Johnson håller tal och utbringar en skål med ett glas bubbel i handen. Diverse plockmat och flera flaskor champagne, cava, vin men även en flaska gin syns i bild.

Bötfälldes inte

Premiärministern har tidigare hävdat att han inte var medveten om att han bröt karantänsreglerna.

Johnson har vid flera tillfällen i det brittiska underhuset uppgett att alla restriktioner har följts under sammankomster på Downing Street.

Londonpolisen har utfärdat böter till flera av personerna som deltog på festen. Johson har däremot inte bötfällts för att ha deltagit på samma fest.

Nu väcks frågan om varför premiärministern inte har fått samma straff som de andra festdeltagarna.

Ett dussintal fester

Under utredningen av de så kallade ”partygate”-skandalen har ett dussintal sammankomster på 10 Downing Street under pandemin utretts av polisen.

Över 100 böter har utfärdats. Boris Johson har bötfällts för att ha deltagit på en överraskningsfest som hans fru Carrie Johson anordnade i april 2020.

Om premiärministern, finansministern eller kabinettssekreteraren får ta emot ytterligare böter kommer detta att offentliggöras enligt Johnsons pressekreterare, rapporterar Sky News.

ITV kan avslöja Boris Johnsons nya festande
ITV kan avslöja Boris Johnsons nya festande
Publisert: