Bakom granskningen av coronatesterna

DAILY Aftonbladets reporter berättar

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Coronatesterna är en guldgruva för kriminella. Aftonbladet kan i en granskning visa att det bland flera nystartade coronaföretag, som utfärdar reseintyg efter covidtester, ryms dömda personer som tidigare nekats att bedriva vård. Den nya branschen har vuxit explosionsartat då många behövt intyg inför till exempel en inbokad resa. Det görs inga bakgrundskollar, lämplighetsprövningar eller kontroller för att få bedriva verksamheten. Det enda som krävs är en anmälan till IVO, inspektionen för vård och omsorg.

Hör en av journalisterna bakom granskningen berätta mer i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Christoffer Nilsson, grävande reporter på Aftonbladet.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren och Amanda Hemberg Lind.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE