Man i 20-årsåldern svårt skadad – polisen utreder mordförsök

1 av 5 | Foto: P-O Sännås
NYHETER

Polisen finns på plats med hundpatrull och helikopter i Fresta, Upplands Väsby, för att undersöka ett misstänkt mord- alternativt dråpförsök.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en man i 20-årsåldern som har knivhuggits och är svårt skadad.

– Vi har patrull som kommer att åka till sjukhuset och prata med personen, säger Eva Nilsson, på polisens ledningscentral.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet

En man har kommit in på en persons tomt i Fresta, Upplands Väsby och uppgett att han blivit misshandlad och tomtägaren larmade polisen om händelsen vid 15.40.

Nu finns polisen på plats med flera patruller, hundpatruller och helikopter i området men det är ännu oklart var brottsplasten finns och vilka de eventuella gärningspersonerna är.

Mannen är förd till sjukhus, enligt polisens ska han ha sårskador. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen vara i 30-årsåldern. Han har fått flera knivhugg och även stickskador i huvudet.

– Vi har patrull som kommer att åka upp till sjukhus och prata med personen, jag har ingen uppfattning om hur stora skadorna är, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisens ledningscentral.

Hundpatrull har kunnat följa spåren från tomten till den plats där misshandeln skett och en teknisk undersökning av platsen har inletts. Inledande förhörhar hållits med den skadade mannen. Även anmälaren och andra som befunnit sig i området har hörts. Undet torsdagsmorgonen har ännu ingen gripits misstänkt för brottet som rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

ARTIKELN HANDLAR OM