Uppsala

30-talsvilla toppar klicktoppen i Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Under sommaren har moderna villor med pool dominerat klicktoppen i Uppsala.

Men nu verkar trenden ha vänt.

Förra veckan tog sig inte ett enda 2000-talshus in på listan över de mest klickade bostäderna på Hemnet.

Björklinge, Uppsala
Björklinge, Uppsala

1. Björklinge, Uppsala

Pris: 2 795 000 kronor. Antal klick: 13 804. Mäklare: Notar.

Den mest klickade bostaden hittar vi en bit utanför Björklinge, norr om centrala Uppsala. Huset som är byggt 1930 är på nästan 300 kvadratmeter och rymmer fem rum, fördelat på två plan. På entréplan finner vi vardagsrum, kök, kontor, badrum och toa. En trappa upp finns ytterligare ett sällskapsrum med balkong och ett sovrum. Längst ner i huset, på källarplan, finns ett till badrum, en tvättstuga och gästrum. På tomen som sträcker sig över 4 100 kvadratmeter finns ett garage och en brunn.

Vänge, Uppsala

2. Vänge, Uppsala

Pris: 2 990 000 kronor. Antal klick: 10 123. Mäklare: Riksmäklaren.

Den näst mest klickade bostaden ligger lantligt, intill åkrar, ängar och skog, en halvtimmes bilfärd väster om centrala Uppsala. Huset som är på 125 kvadratmeter har anor från 1800-talet och rymmer sex rum, fördelat på två plan. På nedervåningen finner vi ett kök och vardagsrum med gamla timmerväggar. En trappa upp finns tre sovrum och på källarplan ett badrum och en bastu.

På tomen som sträcker sig över 4 540 kvadratmeter finns ett stall om 80 kvadratmeter för tre till fem hästar. Här finns ett garage, ett brygghus och en jordkällare.

Vreta, Uppsala

3. Vreta, Uppsala

Pris: 4 790 000 kronor. Antal klick: 8 521. Mäklare: Widerlöv&co.

Den tredje mest klickade bostaden ligger inte långt från badbryggorna vid sjön Ekoln i Vreta, drygt 15 minuter med bil från centrala Uppsala. Huset från 1959 är drygt 200 kvadratmeter stort och rymmer sex rum. Det har fyra sovrum, två vardagsrum, kök och badrum. På tomten som sträcker sig över närmare 3 500 kvadratmeter finns två garage, vedbod och två förråd.

Fålhagen, Uppsala

4. Fålhagen, Uppsala

Pris: 11 000 000 kronor. Antal klick: 7 739. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den fjärde mest klickade bostaden hittar vi i Fålhagen, med promenadavstånd till centrala Uppsala. Huset som är byggt 1950 sträcker sig över nästan 350 kvadratmeter och rymmer åtta rum. Här hittar vi bland annat biorum, gym, tre eldstäder, fem sovrum, kök, sällskapsrum med matsal och relaxavdelning med bastu. På tomten om drygt 800 kvadratmeter finns en pool.

Rickomberga/Luthagen, Uppsala

5. Rickomberga/Luthagen, Uppsala

Pris: 5 995 000 kronor. Antal klick: 7 620. Mäklare: Mäklare Kulling.

Den sista bostaden på listan ligger på en lummig tomt, en kort promenad från butiker och restauranger i centrala Uppsala. Huset är byggt 1910 och är i behov av en del renovering, enligt mäklaren. Huset är på 140 kvadratmeter och rymmer fem rum, fördelat på två plan. På tomten som sträcker sig över drygt 800 kvadratmeter finns ett gårdshus med garage och förråd.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Uppsalafamiljen valde livet på en bondgård i Andalusien

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Hemnet

Bostadsförmedlingen