Greta Thunberg på omslaget till Time Magazine

Veckomagasinet har intervjuat Thunberg i Sverige

Den prestigefyllda tidningen har tidigare utsett Greta Thunberg till en av världens 100 mest inflytelserika personer.

Nu pryder 16-åringen omslaget till Time Magazine.

– Jag brukade nästan aldrig prata på lektionerna med mina klasskompisar. Nu talar jag till hela världen, säger Greta Thunberg till tidningen.

Det New York-baserade veckomagasinet Time Magazine utser varje år de 100 mest inflytelserika personerna i världen. I april tog 16-åriga Greta Thunberg plats på den listan bland namn som Donald Trump, påven Fransiscus, Xi Jinping och Benjamin Netanyahu.

Greta Thunberg på omslaget till Time Magazine
Greta Thunberg på omslaget till Time Magazine

Nu har Time Magazine åkt till Sverige och intervjuat Greta Thunberg om hennes resa från att gå i skolan och känna sig deprimerad över klimatsituationen, till att ta plats i brittiska parlamentet och på ”World Economic Forum” i Davos.

Greta Thunberg demonstrerar fortfarande på fredagar, med sitt främsta mål att världens regeringar ska minska utsläppen i linje med Parisavtalet.

– Jag brukade nästan aldrig prata på lektionerna med mina klasskompisar. Nu talar jag till hela världen, säger Greta Thunberg till Time.

I reportaget pratar klimataktivisten också om kritik, nättroll och även dödshot som hon mötts av i takt med framgångarna. Vissa kallar henne för en pr-marionett, andra kritiserar henne för att ha stel framtoning och monoton röst.

– Det är ganska roligt när det enda folk kan göra är att håna dig, eller prata om ditt utseende eller din personlighet. Det betyder att de inte har några argument, eller inget annat att säga, säger Greta Thunberg.

Publisert:

LÄS VIDARE