LISTA: 22 jobbresor Patrick Reslow inte vill prata om

Riksdagsledamoten Patrick Reslow reste under förra mandatperioden för över en miljon kronor.

Aftonbladet har i en rad artiklar avslöjat hur den tidigare moderaten och numera SD-toppen låtit skattebetalarna stå för sviter, familjerum och lägenheter för flera personer.

Själv har han uppgett att han bott ensam – men Aftonbladet kan nu avslöja att 22 av resorna har gjorts under helger eller under datum som hans fru har varit ledig från jobbet.

I 11 av de fallen har även hotell och uthyrare uppgett att rummen bokats för två vuxna och ett barn.

Trots att SD-politikern fått möjlighet att bemöta de nya uppgifterna har han vägrat svara på frågor.

Här är resorna som Patrick Reslow inte vill prata om.

2018

 • ”Möte” i Falkenberg - Fredag den 27 juli till söndag den 29 juli - Helg

Bor en helg för 5 140 kronor i rum 308 på Grand Hotel Falkenberg. “Vi vet ju bara vad som står i bokningen här. Att det var två vuxna och ett barn, mellan 7-12 år”, har en anställd uppgett för Aftonbladet i september 2018.

 • På väg hem från Almedalen - Söndagen den 8 juli till måndagen den 9 juli - Jönköping - Frun har semester båda dagarna

Bor en natt på Elite Stora Hotellet i Jönköping i rum 237 för 1 796 kronor. “Det står två personer. Två personer och ett barn”, har en hotellanställd uppgett för Aftonbladet i september 2018.

 • Almedalen i Visby - Söndagen den 1 juli till söndagen den 8 juli - Frun har semester från måndagen den 2 juli och under hela resan

I Almedalen hade Reslow bokat en lägenheten för 27 094 kronor åt sin familj. Hans familj var med honom och hämtade ut nycklarna till lägenheten när de kom till Visby söndagen den 1 juli. De fotograferades även utanför lägenheten några dagar senare. När Reslow konfronterades första gången uppgav han att familjen inte ens varit på plats i Visby under de dagarna. Efter publiceringen ändrade han sig och uppgav att de varit på plats, men att de inte bott med honom, även om de hade varit i lägenheten.

 • På väg till Almedalen - Lördagen den 30 juni till söndagen den 1 juli - Västervik - Helg

Bor en natt på Västerviks Stadshotell i rum 427, en trerumssvit för 3 290 kronor. “Reslow? Vad jag kan se var det tre personer”, har en hotellanställd uppgett för Aftonbladet i september 2018. Enligt Reslow hade han bokat rummet med avsikten att familjen skulle följa med, men uppger att de inte bodde med honom.

 • “Deltagande i ICSEI-konferensen 2018” i Singapore - Torsdag 4 januari till söndagen den 14 januari - Frun har semester samtliga dagar

Bor på lyxhotellet Pan Pacific Singapore i rum 2421 i en svit på 79 kvadratmeter för 31 953 kronor i åtta nätter. Trots att konferensen rekommenderar flera betydligt billigare boenden. Enligt en hotellanställd på lyxhotellet är rummet bokat för hela Reslows familj på tre personer. ”Två vuxna och ett barn”, har en anställd uppgett för Aftonbladet i oktober 2018 och bekräftar sedan namnen på alla i Reslows familj. På väg till Arlanda inför resan har Reslow bokat en taxi för tre personer, enligt taxibolaget. Hans fru har även tagit ut semester samtliga dagar för resan. På vägen hem bor Reslow en natt i Hong Kong men lämnar inte in något hotellkvitto. Totalt kostar hela resan riksdagen 48 282 kronor och är en så kallad enskild utrikes resa.

2017

 • ”Bokmässan” i Göteborg - Torsdag den 28 september till söndag den 1 oktober - Frun har semester fredagen den 29 september

Bor tre nätter på Elite Park Avenue Hotel i familjerum/juniorsvit (rum 922) med dubbelsäng och bäddsoffa för 7 864 kronor. “Vi ska se, det var två vuxna och ett barn står det här”, har en hotellanställd uppgett för Aftonbladet i september 2018.

 • ”Möte” i Göteborg - Lördag den 19 augusti till söndagen den 20 augusti - Helg

Bor på Elite Park Avenue i familjerum/juniorsvit (rum 507) med dubbelsäng och bäddsoffa i en natt för 1 862 kronor. Kör egen bil från och till hemmet i Malmö och får bilersättning. Totalt kostar resan riksdagen 4 531 kronor. ”En juniorsvit bokad för två vuxna och ett barn”, har en hotellanställd uppgett för Aftonbladet i mars 2019.

 • “Väljarkontakter” i Sölvesborg - Söndag den 29 juli till måndagen den 30 juli - Frun har semester båda dagarna

Bor en natt i ett dubbelrum på Stadshotellet i Sölvesborg. Är på Jimmie Åkessons privata fest. Enligt hotellet är rummet bokat för två personer. Efter att Aftonbladet granskat resan återbetalar Reslow samtliga ersättningar han fått, sammanlagt 2 538 kronor och skyller på glömska.

 • På väg hem från Almedalen - Söndag den 9 juli till måndag den 10 juli - Växjö - Frun har semester

Bor en natt på Elite Stadshotell i Växjö i rum 348 för 1339 kronor. Reslow har sagt att han bokade rummet med avsikten att familjen skulle följa med, men att de inte bodde med honom.

 • “Almedalen” i Visby” - Söndagen den 2 juli till söndagen den 9 juli - Frun har semester från måndagen den 3 juli och hela resan

Bor i en fyrabäddsbäddslägenhet i Visby för 27 000 kronor med tillgång till pool. Reslow har sagt att han bokade lägenheten med avsikten att familjen skulle följa med, men att de inte bodde med honom.

 • På väg till Almedalen - Lördag 1 juli till söndag den 2 juli - Västervik - Helg

Bor på Västerviks Stadshotell i en natt i rum 303 för 2 085 kronor. Kör från hemmet i Malmö med egen bil och får bilersättning. Reslow har sagt att han bokade rummet med avsikt att hans familj skulle följa med, men att de inte bodde med honom.

 • ”Partiarrangemang” i Norrköping - Fredag den 2 till söndag den 4 juni - Frun tillfällig föräldrapenning fredagen den 2 juni

Bor på Elite Grand Hotel i Norrköping i rum 701 för 4 922 kronor i två nätter. Totalt kostar resan riksdagen 9 378 kronor.

 • ”Möte” i Göteborg - Lördag den 29 april till måndag 1 maj - Långhelg

Bor på Elite Park Avenue i familjerum/juniorsvit (rum 1011) med dubbelsäng och bäddsoffa för 3 144 kronor för två nätter. ”Det är en juniorsvit som är bokad för ett barn och två vuxna”, har en hotellanställd uppgett för Aftonbladet i februari 2019.

2016

 • “Studiebesök” i Göteborg - Onsdagen den 2 till fredagen den 4 november - Frun har flexledigt den 2 november och semester den 3 och 4 november

Bor två nätter på Elite Park Avenue Hotel i familjerum/juniorsvit (rum 818) med dubbelsäng och bäddsoffa för 3 031 kronor. ”Reslow har bokat för två vuxna och ett barn, en juniorsvit”, har en hotellanställd uppgett för Aftonbladet i april 2019.

 • “Bokmässan” i Göteborg - Fredag den 23 till söndagen den 25 september - Frun har flexledigt den 23 september

Bor två nätter på Elite Park Avenue i familjerum/juniorsvit (rum 407) med dubbelsäng och bäddsoffa för 5 871 kronor. Kör egen bil till och från hemmet i Malmö och får bilersättning. Totalt kostar hela resan riksdagen 8 872 kronor. ”Det är en juniorsvit bokad för två vuxna och ett barn”, har en hotellanställd uppgett för Aftonbladet i maj 2019.

 • “Möte” i Göteborg - Fredag den 29 april till söndagen den första maj - Frun har flexledigt den 29 april

Bor två nätter på Elite Park Avenue i familjerum/juniorsvit (rum 820) med dubbelsäng och bäddsoffa för 3 586 kronor. Totalt kostar resan riksdagen 6 525 kronor. ”Reslow, ska se här, han bokade en juniorsvit för två vuxna och ett barn”, har en hotellanställd uppgett för Aftonbladet i mars 2019.

2015

 • “Bokmässan och studiebesök” i Göteborg - Fredag den 25 september till söndag 27 september - Helg

Bor på Elite Park Avenue i familjerum/juniorsvit (rum 307) med dubbelsäng och bäddsoffa för 6 080 kronor. Kör egen bil till och från hemmet i Malmö och får bilersättning. Totalt kostat resan riksdagen 9 119 kronor

 • “Studiebesök” i Göteborg - Söndag den 20 till tisdagen den 22 september - Frun har föräldraledighet den 21 september

Bor två nätter på Elite Park Avenue i Superior rum med dubbelsäng och extrasäng (rum 509) för 5 331 kronor, inklusive garageplats. Totalt kostar resan riksdagen 6 249 kronor.

 • “Studiebesök” i Göteborg - Måndag den 22 juni till onsdagen 24 juni - Frun har semester samtliga tre dagar

Bor på Elite Park Avenue i familjerum/juniorsvit (rum 301) med dubbelsäng och bäddsoffa för 5 880 kronor. På kvittot står det “Extra bed” för bägge nätterna. Det har strukits över och bredvid står det “Fel!” handskrivet på Reslows kvitto som han lämnar in till riksdagen. Totalt kostar resan skattebetalarna 8 999 kronor.

2014

 • “Möte/studiebesök” i Göteborg - Onsdagen den 10 till torsdagen den 11 augusti - Frun har semester båda dagarna

Bor på Elite Park Avenue i familjerum/juniorsvit (rum 801) med dubbelsäng och bäddsoffa för drygt 1 417 kronor. Kör med sin egen bil fram och tillbaka till hemmet i Malmö och ersätts totalt för hela tjänsteresan med 3 852 kronor.

 • “Partiarrangemang” i Göteborg - Torsdag den 3 till söndagen den 6 april - Frun har semester fredagen den 4 april

Bor på Elite Park Avenue i familjerum/juniorsvit (rum 401) med dubbelsäng och bäddsoffa för 5 075 kronor. Reser med hyrbil, en Volvo V70, för 1 865 kronor.

2013

 • “Bokmässan” i Göteborg - Fredag 27 till söndag den 29 september - Helg

Bor på Elite Park Avenue i ett superior rum med dubbelsäng och extrasäng (rum 831) för totalt 4 300 kronor. Reser med hyrbil, en Volvo XC70 för 2 933 kronor.

FOTNOT: Uppgifterna om vilken typ av rum det är på Elite Park Avenue i Göteborg kommer från hotellchefen i maj 2019. Uppgifterna om fruns semester kommer från hennes arbetsgivare inom offentlig verksamhet. Uppgifterna om kostnaderna kommer från riksdagsförvaltningen och Reslows reseräkningar.

SD-ledamoten Patrick Reslow vägrar svara på Aftonbladets frågor i riksdagen.
SD-ledamoten Patrick Reslow vägrar svara på Aftonbladets frågor i riksdagen.
Publisert:

LÄS VIDARE