Knivbråk mellan chaufförer ledde till fängelse

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Mannen har dömts till två års fängelse.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mannen har dömts till två års fängelse.

Chauffören attackerade en annan chaufför.

Därefter högg han honom så pass illa med kniv att han tvingades till en operation.

Tingsrätten dömer nu mannen till fängelse för grov misshandel.

Det var i mitten av mars som ett bråk urartade mellan två lastbilschaufförer i Malmö, sedan målsägande och dennes vän tyckt att en man i 50-årsåldern parkerat för nära.

Efter att ett mindre tumult utbrutit gick målsägande ut för att prata med mannen som enligt honom drog upp en kniv ur sin byxficka och gick till angrepp. I sitt försök att fly situationen föll målsägande till marken, varpå mannen i 50-årsåldern böjde sig över honom och högg honom med kniven.

Hävdar nödvärn

Målsägande uppger för Malmö tingsrätt att hugg och slag riktades mot först han överkropp och därefter hans ben. Först när två väktare hörde skriken och stormade mot platsen slutade mannen i 50-årsåldern och försökte fly men hindrades av väktarna.

Den åtalade har i sin tur hävdat att han handlat i nödvärn och att han av misstag råkat skära målsägande med den kniv han använde till sitt äpple. Han har även berättat att han blivit misshandlad och fått tänder utslagna. Tingsrätten menar dock att mannen i 50-årsåldern lämnat osammanhängande och motsägelsefulla uppgifter.

Minst sex hugg

Väktarnas vittnesuppgifter tillsammans med ett filmklipp från den senare delen av slagsmålet visar enligt tingsrätten också på att mannen i 50-årsåldern far med osanning.

Malmö tingsrätt har därför dömt mannen till två års fängelse för grov misshandel. Han ska även betala ett sammanlagt skadestånd på över 118 000 kronor.

Den man som blev utsatt för knivvåldet höggs minst sex gånger och fick en mycket djup sårskada i sitt högra knä, vilken gjorde att han behövde såväl operation som sjukhusvård.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN