Stulet militärfordon hittat av privatperson

Av: Felix Blom, Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Fordonen är bepansrade, väger nästan sju ton och har använts i insatser i bland annat Mali för att transportera soldater.
Foto: Tobias Wallström / TT NYHETSBYRÅN
Fordonen är bepansrade, väger nästan sju ton och har använts i insatser i bland annat Mali för att transportera soldater.

Det militärfordon som stals från Försvarsmaktens förråd i Enköping är nu hittat.

En privatperson i Sala stod för fyndet.

Det var under onsdagseftermiddagen som Försvarsmakten upptäckte att några brutit sig in i förrådet och stulit två terrängbilar. Fordonen är bepansrade, väger nästan sju ton och har använts i insatser i bland annat Mali för att transportera soldater. Under torsdagen hittades en av bilarna på en gästparkering till ett äldreboende i Tillberga, strax norr om Västerås.

Nu har alltså det andra fordonet, även det, hittats.

– Det andra militärfordonet är hittat. Och man hittade den i en liten ort som heter Möklinta i Salas kommun, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Letade med helikopter

Stora resurser har använts i sökandet efter det försvunna fordonet.

– Vi har sökt både via patruller på marken och med hjälp av polishelikopter från luften, men utan att hitta något. Det har också kommit in mängder med tips från privatpersoner, och när man kontrollerade ett av dessa så blev det en träff. Så det var alltså en privatperson som löste det till slut.
Finns det någon misstänkt?
– Vi har inte frihetsberövat någon, däremot genomför vi just nu en teknisk undersökning av fordonet.

Händelsen rubriceras som grov stöld.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN