Rimfrost fortsätter med samma kraft – 100 poliser förstärker i Malmö

Polisen ska dela ut flygblad i Malmö.

På flera språk – där man bland annat ber om hjälp att stoppa brott.

Det är en av flera nyheter kring pågående Operation Rimfrost.

Nästa vecka inleds vad polisen kallar ”en större operation” i Malmö. Det meddelade regionale kommenderingschefen Stefan Sintéus i samband med en presskonferens på fredag förmiddag kring pågående Operation Rimfrost.

Medverkade gjorde kommenderingschef Stefan Sintéus och lokalpolisområdeschef Andy Roberts.

På agendan finns också information till malmöbor som inte pratar svenska. Polisen ska dela ut en flerspråkig information, i form av flygblad, för att informera men också be medborgare om hjälp att stoppa brott. Flygbladet trycks på svenska, arabiska, serbokroatiska och pashtu.

Flygblad på flera språk.
Flygblad på flera språk.

Fortsatt extra bemanning

Under januari har det skett flera mord och bombdåd i Norrköping, Uppsala och Stockholmsområdet.

Enligt Malmös polismästare Stefan Sintéus kan dock Operation Rimfrost rulla vidare med samma kraft som tidigare i Malmö och södra Sverige.

Över 100 extra poliser har förstärkt region Syd inom operationen och Sintéus är inte orolig över att han ska tappa resurser till andra regioner.

Kommenderingschef Stefan Sintéus (t h) och lokalpolisområdetschef Andy Roberts.
Kommenderingschef Stefan Sintéus (t h) och lokalpolisområdetschef Andy Roberts.

– Vi diskuterar det alltjämt och fortsättningsvis också, men det är också så att region Syd bedöms som ett insatsområde där vi ska ha uthållighet. Det är det vi har just nu och därför har vi inte satt någon bortre tidsgräns i detalj, säger Sintéus, som regional kommenderingschef i syd för Operation rimfrost.

Flygblad på flera språk.
Flygblad på flera språk.

TT: Har du tappat manskap under januari?

– Vi har både resurser, beroende på vilka kompetenser de har, som kommer både in och ut ur rimfrost. Det är klart att vi ser på prioriteringar och helheter över landet, men här nere finns det resurser med god kompetens som jag inte alls behöver vara orolig för resursmässigt.

Sedan starten av den nationella särskilda händelsen Operation rimfrost i mitten av november har polisen i region Syd bland annat beslagtagit 20 vapen, knappt tre kilo sprängmedel och 16,5 kilo narkotika. Över 400 bilar har genomsökts och polisen har gjort 136 husrannsakningar.

Publisert: