Trumps skräcksiffror: Långt bakom rivalerna

Nästa år är det dags för presidentval i USA.

Nu visar en ny opinionsundersökning att Donald Trump skulle förlora – mot samtliga av Demokraternas huvudkandidater.

Inför presidentvalet 2016 var det få som trodde på en vinst för Trump.

Men den tidigare fastighetsmagnaten och medieprofilen skrällde och gick segrande ur striden mot Hillary Clinton.

Frågan är om han kan lyckas med samma bedrift igen – enligt en gemensam opinionsundersökning från ABC News och Washington Post har Trump för närvarande en rejäl uppförsbacke.

Om det vore val i dag och Trump hade ställts mot den tidigare vicepresidenten Joe Biden – som är Demokraternas toppkandidat – skulle siffrorna ha slutat 55 - 40 i Bidens favör, visar mätningen.

Inte heller om Bernie Sanders skulle bli Demokraternas kandidat ser siffrorna speciellt ljusa ut för Trump: Förlust med 52–43.

Trump till attack

Siffrorna i väljarbarometern visar att Trump skulle förlora även mot Elizabeth Warren, Kamala Harris och Peter Buttigieg, om än med mindre klara siffror.

Man ska dock komma ihåg att det såg ut på ett liknande sätt inför valet 2016, då de allra flesta större opinionsinstituten pekade mot en enkel vinst för Hillary Clinton – som sedan förlorade.

Trump själv ger inte mycket för mätningen.

”Det här är en bluffaktig mätning som syftar till att stärka deras demokratiska kumpaner”, skriver presidenten i en tweet.

PODD: Här är demokraterna som vill utmana Donald Trump

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om vilka det är som vill utmana Donald Trump – och om vem som har störst chans att få göra det.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

LÄS VIDARE