Betald ledighet för anställda som skaffar hund eller katt

Förra året gav Arken Zoo sina anställda möjlighet att få tre dagars betald ledighet om de skaffar hund eller katt. Konceptet anses som väldigt lyckat och nu införs personalförmånen permanent.

– Det är en väldigt fin förmån att ha att kunna vara hemma med sitt nya djur, säger Josefine Bengtsson, uppfödarkoordinator på Arken Zoo.

Det var förra året som djurbutikskedjan Arken Zoo införde en möjlighet för sina anställda att få tre dagars betald ledighet om de skaffar hund eller katt. Konceptet kallas för Tasstid och ska ge de anställda en möjlighet att kunna kombinera arbete, fritid och sitt intresse för djur. Införandet anses som väldigt lyckat och därför har företaget bestämt sig för att införa personalförmånen permanent.

– Tasstid har varit oerhört uppskattat på Arken Zoo och vi vill nu fortsätta att främja att våra anställda har djur, säger Daniel Pettersson, försäljningschef på Arken Zoo.

”Väldigt fin förmån”

Josefin Bengtsson, uppfödarkoordinator på Arken Zoo, säger i ett pressmeddelande att hon tycker att det är väldigt bra att de fortsätter med personalförmånen.

– Det är en väldigt fin förmån att ha att kunna vara hemma med sitt nya djur. De första dagarna framförallt, ja de första veckorna i hundens eller kattens liv, är väldigt viktiga när man får hem den så att man får en bra relation och en bra start med sitt djur, säger hon.

Arken Zoo har över 450 anställda och runt 70 butiker i Sverige.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN