Explosion i lägenhet – grannar evakuerades

Delar av flerfamiljshuset i Uppsala har utrymts.
Delar av flerfamiljshuset i Uppsala har utrymts.

Polisen har utrymde i går kväll delar av ett flerfamiljshus i Luthagen i Uppsala efter larm om en explosion i en lägenhet, skriver polisen på sin hemsida.

– Det har skett en explosion inuti en lägenhet. Vi vet inte riktigt vad det är som har detonerat ännu, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid region mitt.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen. Runt klockan halv ett på natten till torsdagen kom polisens bombgrupp till platsen.

–  De kommer utreda närmare vad som har hänt under natten, säger Tobias Ahlén.

Räddningstjänstens ledningsbefäl Tony Frank säger till UNT att en person ska ha befunnit sig i lägenheten vid explosionen men att den personen är oskadd.

– Någonting har kastats in i en lägenhet och smällt där. Man har valt att utrymma trapphuset för att säkerställa att det inte är något mer som kan smälla, eller att det finns någon annan fara, berättar han till tidningen.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Ingen är gripen för brottet.

Uppdatering 02.15:

Personerna som tvingades lämna sina bostäder har fått komma tillbaka efter att bombgruppen kommit fram till att ingenting explosivt fanns på platsen. Lägenheten där explosionen ska ha ägt rum är fortfarande avspärrad och kommer undersökas. Vad som orsakat explosionen är fortfarande osäkert, skriver polisen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN