Trump döms att betala 20 miljoner för ekobrott

President Trump har förskingrat pengar och använt sin före detta välgörenhetsorganisation ”Trump foundation” för att berika sig själv och sin familj.

Det slår en domstol i New York fast.

Nu döms han att betala tillbaka motsvarande 20 miljoner kronor.

Genom att systematiskt bryta mot federala och statliga finansiella lagar har Trump använt välgörenhetsorganisationen som sitt privata bankkonto, enligt åklagaren. Pengar som skulle gå till välgörande ändamål gick i stället till att finansiera hans politiska kampanj.

Presidenten har vid flera tillfällen försökt stoppa brottsutredningen, men misslyckats – och även denna gång gick domaren Saliann Scarpulla på åklagarens linje. Trump ska i slutänden ha gått med på en förlikning som innebär att flera olika aktörer nu får pengar tillbaka.

Trump foundation stämdes 2018 för omfattande ekobrottslighet, något som ledde till att den helt lades ner förra hösten. Trump, som är hårt trängd av flera andra utredningar och står inför ett potentiellt riksrättsåtal, har ännu inte kommenterat domen på Twitter.

PODD Riksrättsprocessen mot Donald Trump

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Aftonbladets Wolfgang Hansson om det senaste i riksrättsprocessen mot Donald Trump.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE