Fler döda vid indiska protester

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP/TT
Människor kastar sten mot polisen i Lucknow på torsdagen. Arkivbild.

Nya dödsfall rapporteras i Indien, där oroligheterna fortsätter i samband med protester mot landets nya medborgarlag.

Myndigheterna har stängt internet i delar av landet i ett försök att få kontroll på våldsamheterna.

Tre demonstranter sköts till döds under demonstrationerna på torsdagen, då tiotusentals människor protesterade runtom i landet.

På flera håll blev det våldsamt. I staden Mangalore öppnade säkerhetsstyrkor eld mot en folksamling som trotsat uppmaningar om att skingra sig. Två personer miste livet, enligt polisen. Fyra andra skottskadades och vårdas på sjukhus.

20 poliser har skadats i oroligheterna i Mangalore och ett utegångsförbud har utlysts fram till midnatt den 22 december.

En annan person avled på torsdagen efter att ha skjutits i staden Lucknow, enligt en läkare.

Nya sammandrabbningar har brutit ut i Lucknow på fredagen när polisen försökt stoppa flera hundra människor på väg till en demonstration. Enligt en AFP-reporter på plats använder säkerhetsstyrkor tårgas och batonger.

Bilder visar protesterande människor som kastar sten mot säkerhetsstyrkor och sätter eld på fordon. På flera håll har myndigheterna försökt få kontroll på våldsamheterna genom att utlysa nödläge och begränsa internet.

I Delhi har polisen satt in extra resurser runt moskén Jama Masjid inför fredagsbönen.

Enligt det omstridda lagförslaget ska det bli lättare för personer från grannländer som migrerat till Indien före 2015 att bli indiska medborgare. Men muslimer omfattas inte av den nya lagen och kritiker menar att lagen är diskriminerande och bryter mot grundlagen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Indien