God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Fler döda hittade vid Paradise

Ytterligare sex omkomna personer har hittats vid staden Paradise i Kalifornien, där nu 48 människor har bekräftats döda i den katastrofala brand som drabbat området. Det är det högsta kända dödstalet i en brand i delstaten.

Läs hela artikeln

Dantes pappa: Skänk allt till Missing people

Insamlingen till 12-åriga Dante ledde till ett storbråk med hätska attacker, hot och anklagelser om förskingring. Men nu är konflikten löst – och nästan en kvarts miljon har förts över till Missing People.
– Tanken var att Dantes pappa skulle få hälften, men han bad oss föra över allt till dem i stället, säger Niklas Johansson, en av initiativtagarna.

Läs hela artikeln

Domare tar upp CNN:s stämning

En amerikansk domare ska hålla en förhandling under onsdagen om den amerikanska nyhetskanalen CNN:s stämning mot president Donald Trumps administration. CNN vill att journalisten Jim Acosta ska få tillbaka sin pressackreditering, som drogs in efter en ordväxling med presidenten.

Läs hela artikeln

Höll sitt barn hemligt i två år

I två år har han lyckats hålla det hemligt för omvärlden. Nu kommer dock uppgifter om att Adam Driver, känd från ”Star wars” och Girls”, har en son, rapporterar Page six.

Läs hela artikeln
Gert Fylking fick föras till sjukhus – tvingas till operation
Almenäs tvingades uppsöka sjukvårdare – efter Holms felträff

Besvikelsen över sonens val: ”grät”

Leo Borg, 15, går i pappa Björn Borgs fotspår och vill bli professionell tennisspelare. Ett karriärsval som fick mamma Patricia Borg att gråta.
– Vi försökte få in honom på någon annan sport, så att han inte skulle jämföras med sin pappa, säger hon i en intervju med New York Times.

Läs hela artikeln
Förbundets svar efter ”Granens” kritik
Nya priset till Zlatan i natt

Berguv satt fast i fiskelina – räddades av Nicasio, 60

60-årige Nicasio Muniz fick avbryta sin frukost när han hörde ett oväsen utanför dörren. Det visade sig vara en berguv som fastnat i en fiskelina och som attackerades av kråkor.
Läs hela artikeln

”Lööf har ingen plats i högerns badtunna”

ANDERS LINDBERG: ”Det vi ser är i praktiken samma sak som i Staffantorp. Ett nytt konservativt block håller på att formas i Sverige och där platsar inte bråkiga liberaler. Samtidigt får den vidöppna dörren till SD intern kritik.”
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!