Extremväder

Fiona, 23, agerade mänsklig sköld – skyddade sin dotter

Av: 

Miriam Bratt

NYHETER

Kraftig vind och mängder av hagel – det rasade ner på småbarnsmamman Fiona Simpson, 23, när hon satt i bilen med sin bebis och mormor.

Plötsligt spräcktes några fönster och Fiona kastade sig mot baksätet för att skydda sitt barn med sin egen kropp som sköld.

– Jag tittade ner och såg hur hon skrek, men jag kunde inte höra något för stormen var så högljudd, säger den unga mamman till ABC News.

Kraftiga stormar har härjat i Delstaten Queensland i nordöstra Australien de senaste dagarna. En av de som drabbats är 23-åriga småbarnsmamman Fiona Simpson.

Fiona var på väg hem i bilen med sin bebis och sin 78-åriga mormor när de var tvungna att svänga av vägen. Det haglade nämligen så mycket och hårt att det var omöjligt att köra.

Bilrutorna sprack

När de väl stod stilla spräcktes två bilrutor i ovädret och Fiona kastade sig mot baksätet för att skydda sitt barn mot det aggressiva vädret.

– Jag är bara en mamma. Man gör vad som helst för att skydda sitt barn, oavsett om det är på sin egen bekostnad. Jag skulle göra samma sak igen, säger hon till ABC News.

Bebisen satt ensam i baksätet när Fiona kastade sig för att skydda bebisens kropp med sin egen. Småbarnsmamman berättar också att stormen var så högljudd att hon inte kunde höra sin bebis skrik.

När hon fått kontroll över situationen tog hon fram henne till förarsätet där barnet kunde skyddas i det utrymme som är avsett för förarens fötter.

Resten av stormen väntade hon ut på det sättet, tillsammans med bebisen och mormodern.

Efter händelsen togs de till sjukhuset, där Fiona kunde få hjälp med de tydliga kroppsskador som kunde konstateras.

– Det var först i ambulansen som jag insåg att min dotter hade kunnat bli allvarligt skadad eller dö. Vad som helst kunde ha hänt, säger hon till ABC News.

Uppmaningen: Kör aldrig i hagelstorm

När hon kom hem skrev hon ett inlägg på på Facebook för att beskriva händelsen och varna andra:

”Jag har lärt mig en läxa i dag – kör aldrig i en hagelstorm!”

Hon vädjar till sina nära och kära om att vara försiktiga under stormsäsongen för att slippa vara med om det hon fick uppleva.

”Jag är bara så lättad över att min dotter och mormor mår bra”, avslutar hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Extremväder

Australien

Väder