Kvinna hittad död i lägenhet – maken gripen

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Gävle.

Kvinnans make greps i anslutning till brottsplatsen och är nu anhållen misstänkt för mord.

– Det kommer hållas förhör. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning, där man funnit den här kroppen. Nu börjar utredarna sitt jobb, säger Pelle Nellberg vid polisens ledningscentral.

Polisen larmades till en lägenhet i Gävle klockan 13.08 på måndagen. Kort därpå, klockan 13.19, bekräftades att en kvinna anträffats död.

– En man har gripits i anslutning till brottsplatsen, misstänkt för mord, säger Pelle Nellberg vid polisens ledningscentral.

Enligt TT är mannen kvinnans make och är nu anhållen. Han ringde enligt nyhetsbyrån själv till polisen och uppgav att han slagit ihjäl sin fru.

Både den anhållne maken och kvinnan som hittats död är i 50-årsåldern, uppger polisen.

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Gävle. En medelålders man greps i anslutning till brottsplatsen, misstänkt för mord.
En kvinna har hittats död i en lägenhet i Gävle. En medelålders man greps i anslutning till brottsplatsen, misstänkt för mord.

Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

Publisert:

Ämnen i artikeln