Las Vegas-skyttens kryptiska vapenmejl förbryllar utredarna

NYHETER

Stephen Paddock utförde den värsta masskjutningen i USA:s historia – men motivet är fortfarande en gåta.

En mystisk mejlväxling om vapen – mellan två av Las Vegas-skyttens konton – förbryllar utredarna.

”Om kontot inte kontrollerades av Stephen Paddock måste utredarna slå fast vem han kommunicerade med”, skriver utredarna i en rättshandling enligt LA Times.

1 av 6 | Foto: AP
Massmördaren Stephen Paddock, 64.

Fyra månader efter masskjutningen i Las Vegas är det fortfarande okänt vad som drev Stephen Paddock, 64, att genomföra dådet.

Inifrån sitt rum på Mandalay bay avfyrade han skott efter skott mot folkmassan som var samlad för en musikfestival nedanför kasinohotellet.

Han dödade 59 människor innan han till sist vände vapnet mot sig själv.

När polisen stormade hotellrummet låg Paddock död – omgiven av en stor vapenarsenal.

Mystiska mejl mellan Paddocks konton

De senaste dagarna har vissa handlingar från utredningen blivit offentliga. I en av handlingarna framgår att Paddock använde två olika e-postkonton: [email protected] och [email protected]

Utredarna har inte lyckats komma underfund med en kryptisk mejlväxling mellan kontona – som Paddock tillsynes haft med sig själv, skriver LA Times.

”Prova ett automatvapen innan du köper. Vi har ett stort utbud. Finns i Las Vegas-området”, stod det i ett mejl som skickades från det ena kontot till det andra.

Svaret: ”Har ett stort utbud av sikten”

En kort tid senare kom svaret:

”Vi har ett stort utbud av sikten och ammunition att prova på”.

I ett annat mejl stod det om ”kicken” man kan få av en så kallad ”bump stock”, en anordning som ger ett halvautomatiskt vapen egenskaper likt ett helautomatiskt.

Utredarna tror att mejlväxlingen kan kopplas till dådet i Las Vegas – men man begriper inte varför den ens har ägt rum.

”Utredarna har inte lyckats lista ut varför Stephen Paddock skulle inleda en mejlväxling mellan sina egna konton om vapen som användes vid attacken. Om kontot inte kontrollerades av Stephen Paddock måste utredarna slå fast vem han kommunicerade med”, skriver FBI-utredarna i en rättshandling enligt LA Times.

5 dödligaste masskjutningarna i USA 00:38