Nyheter

Aftonbladet nominerat till Stora journalistpriset

Av: 

Staffan Dickson

NYHETER

Nu är årets nomineringar till Stora journalistpriset här.

Aftonbladets reportrar Kenan Habul och Natalia Kazmierska samt fotograf Stefan Mattsson kan vinna pris i kategorin årets förnyare för reportageserien ”Välkommen”.

– Vi har egentligen gjort ett ganska klassiskt journalistarbete, säger Natalia Kazmierska.

Klicka här för att läsa reportageserien

“För att de tillsammans med publiken, i webb-tv, sociala medier och papperstidning förnyat diskussionen om ett av vår tids mest laddade ämnen”, löd motiveringen när nomineringarna tillkännagavs vid en presskonferens på tisdagen.

– Vi har egentligen gjort ett ganska klassiskt journalistarbete. Vi har varit runt och pratat med folk om vad de tycker och tänker. Vi var i tre svenska städer, Borlänge, Landskrona och Södertälje, som alla är omskrivna på riksnivå för att de lider av så kallade integrationsproblem. Så då besökte vi de ställena och pratade med folk om vad de hade för problem, säger Natalia Kazmierska från scenen.

– Vi har försökt möta de här människorna så förutsättningslöst som möjligt och låta dem prata till punkt, säger Kenan Habul.

"Lite smaskigt"

Att de använde sig av olika plattformar för att nå ut tror Natalia Kazmierska var något som särskilt bidrog till att skapa intresse.

– Jag tror att vi lyckades göra det lite smaskigt för läsarna, om man får använda det ordet. Det var lite härligt att gå in på sajten. Det fanns massa att klicka på och hänga med i som gjorde att det blev lockande att bry sig.

Prisutdelningen äger rum i Operans Rotunda i Stockholm den 21 november.

Förra året vann Aftonbladets reporter Carina Bergfeldt pris i kategorin årets berättare för sitt reportage om överlevarna från Utøya.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Välkommen
Publisert: