Misstänks ha skjutit sin exflickvän

NYHETER

Mannen har varit åtalad för hot tidigare

1 av 7

Polisen börjar få en bild av bakgrunden till skottlossningen i Bagarmossen i morse där en kvinna skadades.

Den gripne gärningsmannen och offret har tidigare haft en kärleksrelation.

– Allt tyder på att det rör sig om ett familjeärende, säger Karin Solberg vid Söderortspolisen.

Tipsa | Aftonbladet

Enligt vittnen kan mellan fem och åtta skott ha avlossats inne bostadsområdet i Bagarmossen vid 8.30-tiden i morse.

Flera personer ska ha larmat om händelsen och att en kvinna låg skottskadad och kraftigt blödande på platsen, invid Laxåvägen.

När hon anträffades kunde konstateras att hon var träffad av en mängd skott i båda benen och fördes till Karolinska sjukhuset. Hon ska även ha skadats i ena handen.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska hon ha haft ett tiotal skotthål.

Samtidigt gav polisens sökinsats ett snabbt resultat. Inte långt därifrån, och inom ett fåtal minuter, kunde en misstänkt gripas inne i centrumområdet i Bagarmossen.

Allt tyder på att det också är rätt person.

– Förhör pågår nu under eftermiddagen men han har redan gjort vissa medgivanden, säger Karin Solberg.

– Och vi bedömer bevisläget som gott.

Vapnet är anträffat och ska nu genomgå en teknisk analys. Samtidigt har en mängd vittnen förhörts.

Isolerad händelse

Kvinnan, som är 34 år, befann sig under eftermiddagen fortfarande på sjukhus hade och under onsdagen inte kunnat förhöras. Men polisen bedömer ändå att bakgrunden finns att söka i mannens och kvinnans tidigare relation.

– Detta är en isolerad händelse som inte har något samband med de tidigare skjutningarna i Söderort i september, säger Karin Solberg.

Mannen är 42 år och misstänks för försök till mord. Jouråklagare ska under dagen ta ställning till om han också ska anhållas.

Mannen och kvinnan har tidigare haft ett kärleksförhållande och har bott tillsammans.

Åtalades för olaga hot

Så sent som i maj i år åtalades hon för att ha bitit mannen och sparkat honom på ena benet. Han åtalades samtidigt för flera fall av olaga hot riktat mot henne.

Han hade hotat att döda henne, och att han skulle hämta ett vapen. Enligt åtalet skedde det senast den 13 april i år i Bagarmossen. Mannen påstod att kvinnan  stulit 25 000 euro av honom i Finland. Och då han konfronterade henne med detta blev det bråk.

Tingsrätten trodde inte på den förklaringen utan motivet syntes istället ha varit en önskan från mannens sida att ta upp relationen med honom igen.

Hur som helst bedömde tingsrätten i korthet att bevisningen var otillräcklig och ogillade därför åtalen mot dem båda i en dom från juni i år.