Nyheter

Biskopen: Därför valde vi lokalen

Av: 

Angelica Öhagen

Biskop Eva Brunne.

Biskop Eva Brunne.

NYHETER

Att Stockholms stift valde att hålla sin middag i den exklusiva Gyllene hallen i stadshuset förklarar biskop Eva Brunne med brist på lokaler.

– Den kulturella kontexten ökar också samhörighetskänslan.

Efter avslöjandet om Stockholms stifts lyxmiddag i Gyllene salen i Stockholms stadshus har Aftonbladet försökt nå biskop Eva Brunne för en kommentar.

Hon har det yttersta ansvaret för verksamheten i stiftet och var den som bjöd in till den så kallade presidiekonferensen i början av april.

Eva Brunne har avböjt att ställa upp på en intervju men har skickat ett skriftligt uttalande. Hon förklarar att middagen för de drygt 200 deltagarna hölls i den exklusiva Gyllene salen eftersom de inte hittade någon bättre lokal.

– Det finns ett begränsat antal lokaler för så stora sällskap i centrala Stockholm, skriver hon.

– Priset för en middag är ungefär detsamma.

”Ökar samhörighetskänslan”

Aftonbladet har dock vid en snabb koll med några festvåningar i centrala Stockholm hittat ett flertal billigare alternativ. På Münchenbryggeriet på andra sidan Riddarfjärden kostar en trerättersmiddag med vinpaket, lokalhyra och personal knappt halva priset mot vad det gör i Gyllene salen. Ett annat argument som biskop Eva Brunne ger till att vara i Stadshuset är att det finns en viss symbolik i att få sitta och blicka ner mot S:t Jacobs kyrka och Storkyrkan.

– Stadshuset är en del av Stockholms kulturarv och den kulturella kontexten ökar också samhörighetskänslan, skriver hon i sitt uttalande.

Men även på till exempel Münchenbryggeriet ingår en panoramautsikt över Stockholm och dess kyrktorn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu 150 kr rabatt på köp över 1000 kr med värdekod! Hårvård, hudvård och skönhetsprodukter – se utbudet här på Lyko

Lyko

Publisert: