Ytterligare en anmälan mot dagispedofilen

Ännu en anmälan om våldtäkt mot barn har kommit in mot den 21-årige förskolepraktikanten i Kalmar län.

Mannen som sedan tidigare är häktad är nu misstänkt för tolv fall av grova våldtäkter och grova sexuella övergrepp mot barn.

– Det känns helt overkligt när man säger det, men så är det, säger Lina Isaksson Funke, pressinformatör vid polisen i Kalmar län till Aftonbladet.

Den nya anmälan inkom till polisen i helgen.

Anmälan rör ett barn som går på den förskola där 21-åringen praktiserade.

– Det är som vid majoriteten av de andra anmälningarna. Det handlar om ett barn mellan 2-6 år, säger Lina Isaksson Funke, pressinformatör vid polisen i Kalmar län.

Anmälan är, precis som de andra, rubricerad som grov våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

”Anmälningar med substans”

Totalt är det nu tolv anmälningar om grov våldtäkt mot barn och grova sexuella övergrepp mot barn. Tio av anmälningarna handlar om barn som gick på den förskola där 21-åringen praktiserade.

– De här anmälningarna vi jobbar med är anmälningar som det finns substans i. Det handlar inte bara om oroliga föräldrar, vi har ett annat utredningsläge än så. Man kanske tänker att alla föräldrar är oroliga, men tyvärr är det inte detsom det handlar om. Det är tolv anmälningar vi jobbar med väldigt seriöst. vi jobbar med att ta reda på exakt vad som hänt och det är oerhört jobbigt med den här typen av ärenden. Det är en tuff utredning på så sätt, säger Lina Isaksson Funke. 

”Stort arbete”

Polisen arbetar just nu med att hålla förhör med samtliga inblandade.

– Vi jobbar på och vi får in nya uppgifter som ska dubbelkollas. Det är ett stort arbete rent praktiskt om man tittar på hur många målsägare och så många små barn. En del av barnen är så små att det går inte att kommunicera eller prata med dem, utan vi får använda oss av annan metoder såsom läkarundersökningar och genom att förhöra andra personer runt om kring, säger Lina Isaksson Funke.

Publisert: