Ägaren kritiserar strykjärnskuppen

avLeonard Goldberg

NYHETER

Elektronikbutikens skämt om strykjärnsskandalen på internatskolan Lundsberg rörde upp starka känslor.

Nu ber butiken ägare om ursäkt för kuppen.

– Jag får prata med han som gjort det här och reda ut att det inte händer igen, säger ägaren Per-Anders Svensson.

Ljudbutiken Elon & Euronics i Mjölby tog ett ovanligt grepp för att göra reklam för sina trådlösa strykjärn. I en statusuppdatering på butikens Facebookkonto skrev de "Vi vill informera alla ungdomar att det numera finns trådlösa strykjärn på Ljudbutiken Elon i Mjölby :) Nollningen blir så mycket enklare utan trasslande sladdar!" under en bild där en anställd stryker en annan på ryggen med ett strykjärn. En tydlig vink till strykjärnsskandalen på Lundsbergs internatskola – där två elever brändes med strykjärn under en nollning på skolan.

Bilden väckte direkt starka reaktioner.

Fick kritik

Andreas, 21, var en av dem som blev upprörd.

– Jag tycker att det är olustigt att man använder det här händelsen i pr-sammanhang. Det finns ju folk som känner sig djupt kränkta av det som har hänt och jag tycker att det är opportunistiskt av butiken att använda det på det här sättet, sa Andreas till Aftonbladet i går.

När Aftonbladet pratade med butikens ägare Per-Anders Svensson i går tyckte han inte butiken hade gått över gränsen.

– Det är så klart sorgligt för alla inblandade och jag tar givetvis avstånd från det som hänt. Men jag tycker inte att det är så allvarligt att man inte kan skoja lite om det, sa Per-Anders Svensson.

I dag är det annat ljud i skällan.

Riskerar att få sparken

Per-Anders Svensson säger till Dagens Media att han inte var medveten om att bilden publicerats på butikens officiella Facebookkonto.

– Jag trodde att de hade laddat upp bilden på sin privata Facebook-sida men det här var ju på företagets sajt. Själv har jag ju inte ens Facebook, säger han till Dagens Media.

Bilden är nu borttagen från butikens Facebookkonto och butiken har ber om ursäkt för den uppkomna situationen.

– Jag får prata med han som gjort det här och reda ut att det inte händer igen, säger ägaren Per-Anders Svensson.

Dagens Media skrev tidigare att den ansvariga för kuppen skulle få sparken. Men enligt Per-Anders Svensson rör det sig om ett missförstånd.

– Han som gjort det kommer inte att sluta. Och det här var inget marknadsföringstrick, det var tänkt som ett skämt.