Kannibalhån mot Filippa Reinfeldts familjegrill

Av: Mathias Asplund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: INSTAGRAM
KANNIBALHÅNAS Filippa Reinfeldts (M) tweet har lett till skämt om att hon skulle äta delar av sin familj.

Fågel, fisk eller mitt emellan. Vad har Filippa Reinfeldt lagt på grillen?

Den diskussionen gick het på sociala medier efter att hon lagt ut en suspekt grillbild på Instagram.

Det moderata sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt är en flitig användare av Instagram och följs av 11 000 personer.

Hon lägger ofta upp bilder på mat, och så även i går då hon bjöd sina följare på en bild av köttbitar och majskolvar som svettades på grillen.

"Generationsmiddag med delar av min älskade familj <3, skrev hon om bilden.

På måndagsmorgonen rapporterade Dagens Media om "kannibalhånen" som dragit igång efteråt.

Hennes inlägg har roat många eftersom texten i kombination med bilden antyder att hon grillade delar av sin familj.

Nu undrar några om det är exmaken Fredrik Reinfeldt som ligger på grillen, medan andra konstaterar att kannibalism inte är okej.

– Ser gott ut, men kannibalism är inte schysst, inte ens om det drabbar kära familjemedlemmar! skriver en person på Twitter.

Det var twittraren Adam Hjort (FI), kallad Genuspappan på Twitter, som först uppmärksammade bilden med texten "Filippa Reinfeldt, kannibalen".

Det inlägget har sedan delats över 2 000 gånger.

Inte grammatiskt fel

Flera användare på Instagram kommenterade också Filippa Reinfeldts bild med ett skämt. Andra påpekar att det faktiskt rent språkligt inte handlar om ett syftningsfel.

– Fast man säger "middag med". Att hon sen har en bild på kött är väl i så fall det "roliga" men det har ju inget med grammatiken att göra, twittrar den liberale skribenten Rebecca Wiedmo Uvell.

Fått kritik

Det är inte första gången Filippa Reinfeldts kommunikation blir mål för debatt. Senast var när hon fick frågan om Moderaternas uppmaning till anställda inom vården om att inte rösta för en vänsterregering.

Då svarade hon med en sol-smiley och fick kritik av bland andra Aftonbladets skribent Johanna Frändén, som hävdar att sjukvårdslandstingsrådet gömmer sig bakom sociala medier.

”Man kan ha invändningar mot Filippa Reinfeldts beteende. Att hon bidrar till en infantilisering av den politiska debatten. Att utförsäljningen av vårdcentraler och cancerkliniker inte ackompanjeras så väl av gula glada gubbar och tummen upp-ikoner", skrev Johanna Frändén.

Publicerad: