"Han var världens snällaste person"

NYHETER

Dottern till misstänkta dubbelmördaren i Södertälje berättar

1 av 7 | Foto: Den döde mannen var pappa till flickan på bilden. Här sitter hon med sin mamma som var gift med mannen i 10 år. ”Han var världens snällaste person”, säger den.

Den 45-årige mannen misstänks ha skjutit två personer i Södertälje innan han tog sitt eget liv.

Men dottern till den utpekade dubbelmördaren tror inte att hennes pappa är skyldig.

– Han var världens snällaste person, säger Anna.

Strax efter klockan 15.30 i måndags kom två poliser hem till Anna, som egentligen heter något annat, och hennes mamma.

Anna och hennes syster satt i köket medan mamman fick beskedet: hennes ex-man och barnens pappa hade hittats skjuten till döds knappt två timmar tidigare i en lägenhet i Södertälje. I lägenheten hittade polisen också två kvinnor i 50- respektive 25-årsåldern – båda två var döda.

– Det är ett besked som inget barn vill höra. Jag gick in på mitt rum, tårarna forsade som aldrig förr. Det kändes direkt som att en del av mig var helt borta, säger Anna.

Vägrar tro att han är skyldig

Hennes pappa var inte bara död – polisens utredning pekade också snabbt ut honom som misstänkt dubbelmördare. Men Anna kan inte tro att han skulle vara skyldig.

– Han var världens snällaste person. Han har aldrig skadat någon tidigare. Jag vill hedra hans minne för han var en väldigt snäll människa, säger hon.
Annas mamma, som var gift med mannen i tio år, flikar in:

– Han var en underbar människa som gjorde allt för sina medmänniskor. Han hjälpte alltid andra utan tanke på att få något tillbaka, säger hon.

"Ingen fjärde gärningsman"

Under dagen har polisen förhört flera vittnen. Utredningen pekar fortfarande mot att Annas pappa sköt de två kvinnorna innan han tog sitt eget liv.

– Vi bedömer det som att det inte finns någon möjlig fjärde gärningsman. Sammantaget utifrån det material vi har för närvarande kan vi inte dra någon annan slutsats, säger Peter Fägerholt, chef på utredningsroteln i Södertälje.

Mannens anhöriga tror inte att det var han som höll i vapnet.

– Det får stå för dem. Det kommenterar jag inte.