Tände eld på hemlös man – medan han sov

avClaes Olsson

Foto: TT/Arkivfoto
”Det är sjukt på ett extremt sätt”

En hemlös man i danska Skodsborg vaknade av en extrem hetta. Någon eller några hade tänt eld på hans sovsäck, skriver TV2.

Under natten till måndag började en hemlös mans sovsäck brinna. Den 55-årige mannen hade somnat på Skodsborgs järnvägsstation i Danmark men fick ett tvärt uppvaknande. Någon, eller några, hade tänt eld vid fotänden av hans sovsäck, skriver danska TV2.

– Det är sjukt på ett extremt sätt. Jag har pratat med hemlösa som har vaknat av att de blir slagna. Jag har hört om personer som vaknat av att folk kissar på dem. Men jag har aldrig tidigare hört om någon som vaknat av att någon tänt eld på dem, säger Rani Henriksen, som driver en organisation för hemlösa, till kanalen.

Klarade sig utan skador

I Nordsjällandspolisens dygnsrapport framgår det att den 55-årige mannen fick släcka elden med sina handskar. Han ska därmed ha undvikit skador. Mannen ska ha uppgett att han kände lukten av brännbar vätska.

En 61-årig man som tidigare hjälpt den hemlöse mannen såg till att polisanmäla händelsen. Polisen meddelar att de ser allvarligt på det inträffade och att de undersöker saken. De söker igenom sovsäcken efter tekniska spår och ska kolla igenom material från järnvägsstationens övervakningskameror.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hemlösa

Brott

Danmark