Flera bränder i Malmö i natt

Ett flertal bilar, ett däcklager och ett bibliotek har stuckits i brand i Malmö i natt.

Vid 02-tiden utrymdes också en flerfamiljsbostad efter att man hittat gastuber i en parkerad servicebil.

– En man har gripits, säger Kim Hild, informatör på polisen region Syd.

Natten har varit hektisk för räddningstjänsten i Malmö. Första larmet om brinnande bilar inkom omkring klockan 00.30, natten till söndag.

– Vi har flertalet bilbränder i Seved, plus att man har satt eld på lite däck på en parkeringsplats, uppgav vakthavande befäl Marie Keismar.

Gastuber i servicebil

Bilbränderna var utspridda över ett flertal adresser och enligt polisen brann det bland annat på Sofiagatan, Jespersgatan och Rasmusgatan. Däcken som har börjat brinna på en parkeringsplats tillhör enligt Sydsvenskan en däckfirma på Annelundsvägen.

Klockan 00.45 inkom nästa larm. Då handlade det om två brinnande bilar på von Rosens Väg i Rosengård. Bilarna, som stod parkerade nära varandra, blev helt utbrända.

Ännu lite senare brann det i ett garage på Bragegatan och i en bil som stod parkerad på Lönngatan, även det i Seved.

Strax efter tvåtiden evakuerades ett flerfamiljshus i området, sedan gastuber upptäckts i en servicebil som satts i brand.

– Klockan 02.11 fick vi in larmet om en bilbrand på Hållsgatan. Vi har utrymt på räddningtjänstens begäran, säger Marie Keismar, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Brand i bibliotek

– Vi befinner oss just nu på Rolfsgatan och det är gastuber i den bilen. Där har räddningstjänsten spärrat av och vi håller på att hjälpa dem att utrymma en närliggande fastighet, säger Keismar till TT vid tretiden.

Totalt rör det sig om åtta eller nio bilar och ett däcklager som brunnit.

En man greps under natten.

– Han greps i anknytning till Rolfsgatan, den senaste av bränderna, men det är oklart om han kan kopplas till flera av bränderna eller inte. Vi får hoppas att det leder någonstans under dagen, säger Kim Hilm, informatör på polisen region Syd.

Om natten oroligheter säger hon:

– Det är extremt obehagligt naturligtvis att det här ska kunna pågå.

Vid 04.30-tiden på söndagsmorgonen utbröt en brand i ett bibliotek som håller på att byggas på Odengatan i Limhamn, rapporterar Sydsvenska dagbladet.

Ingen person har kommit till skada.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN