Stockholm

Man död efter skottlossning i Barkarby

Av: 

Richard Aschberg

Linnea Carlén

Jamshid Jamshidi

NYHETER

En man i 30-årsåldern dog av sina skador efter att ha blivit skjuten i huvudet i Barkarby sent på torsdagskvällen.

Dådet ska ha utförts av två maskerade gärningsmän som sedan flydde brottsplatsen.

Polisen arbetar utifrån teorin att skjutningen är gängrelaterad, enligt uppgift till Aftonbladet.

Klockan 22.16 på torsdagskvällen fick polisen larm om ljud som lät som avlossade skott i Barkarby i Järfälla, åtföljt av ljud som från en bil som körde iväg. En man hittades sedan på en innergård med livshotande skador.

– Livräddande åtgärder görs just nu på en skadad person som hittats i ett bostadsområde, uppgav Towe Hägg, presstalaesperson vid polisen i Stockholm, inledningsvis. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha skjutits i huvudet utanför en Ica Maxi-butik.

Mannen avled av skadorna

Vid 23.30-tiden uppger polisen för Aftonbladet att mannen fördes till sjukhus i ambulans men att han avlidit av sina skador.

– Den avlidne är en man strax under 30 år. Hans anhöriga är underrättade, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Enligt vittnen till polisen rör det sig om två maskerade gärningsmän. Vittnen beskriver deras iskalla beteende och uppger att gärningsmännen strax före skjutningen stannade och bytte skyltar på fordonet, innan de sköt offret och körde iväg från platsen.

Tomhylsor har hittats i området och tagits i beslag av polisen. Stockholmspolisen uppger att de även beslagtagit en bil som kan tänkas ha kopplingar till det inträffade.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att skjutningen är gängrelaterad. Men polisen vill under torsdagskvällen varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vi är just nu på plats och knackar dörr, genomför informationsinhämtning, teknisk undersökning och tar hjälp av den information som finns, säger Towe Hägg.

En förundersökning om mord har inletts. Polisen vill i nuläget inte uttala sig om de har några misstänkta i ärendet.

Skottlossning i Rissne

Drygt två timmar efter dödsskjutningen i Barkarby, strax efter midnatt, inträffade en skottlossning i Rissne, Sundbyberg, i norra Stockholm.

– Vi fick in ett antal larm och har konstaterat skottlossning, men det är ingen misstänkt eller skadad, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen uppger att man har gjort en del fynd på platsen men vill inte gå in på vad det rör sig om. Om händelsen har några kopplingar till den tidigare skjutningen kan man i nuläget inte uttala sig om. 

– Det är alldeles för tidigt att säga men självklart utreder vi om det kan finnas något samband, säger Byström.

Under fredagsmorgonen var ingen gripen misstänkt för mordet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Stockholm

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Brott