Buster, 5, släpades efter bil i kilometer

1 av 2 | Foto: Bilden på Buster, 5, som polisen la upp efter olyckan
NYHETER

Hunden Buster, 5, släpades efter en bil i över en kilometer.

Nu har norska polisen hittat ägaren.

– Jag kommer inte att gå in på detaljer om vad ägaren har sagt. Just nu är hund och ägare återförenade och vi kommer låta ägaren smälta det här och ta hand om hunden, säger polischefen Trond Friberg till VG.

I söndags morse fick polisen ett larm från en bilist i Haugesund från Norge som sett en hund släpas efter en bil.

– Bilisten som larmade låg bakom bilen och försökte signalera till bilen framför vad som pågick, men lyckades inte. Hunden satt fast i kopplet efter bakluckan, säger Trond Friberg, operativ chef för polisen i Haugesund till VG.

”Tragisk olycka”

Efter en dryg kilometer sprack kopplet och bilen körde vidare. Bilisten som larmade polisen stannade och såg till att hunden kom till veterinären, som utifrån chipet kunde konstatera att hunden hette Buster och var fem år gammal. Men chippet var inte uppdaterat med nya ägaruppgifter, så i stället gick polisen ut på sociala medier och efterlyste ägaren.

Polisen tror att det rörde sig om en olycka.

– Jag vill betona att vi inte är ute efter att hänga ut någon. Vi är intresserade av att komma i kontakt med ägaren av Buster. Det här är en tragisk olycka och vi tror att det här är en hund som är djupt älskad och saknad, sa Trond Friberg till VG.

”Kommer inte gå in på detaljer”

Tusentals personer delade efterlysningen och på söndagseftermiddagen hittades ägaren med hjälp av tips från allmänheten.

– Jag kommer inte att gå in på detaljer om vad ägaren har sagt. Just nu är hund och ägare återförenade och vi kommer låta ägaren smälta det här och ta hand om hunden, säger Trond Friberg till VG.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Norge