Ukip-topp kollapsade i EU-parlamentet

avJohn Granlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP
Brittiske Ukip-toppen och EU-parlamentarikern Steven Woolfe.

Den brittiske Ukip-toppen och EU-parlamentarikern Steven Woolfe kollapsade på torsdagen efter att ha blivit slagen i ansiktet av en kollega i EU-parlamentet.

Enligt Sky News drabbades han av en hjärnblödning och vårdas nu för livshotande skador.

Senare samma eftermiddagen meddelade han att han trots allt mår bra.

Enligt den tillförordnade ledaren för det högerpopulistiska partiet Ukip, Nigel Farage, inträffade kollapsen efter ett ”gräl” på ett möte med partiets EU-parlamentariker, rapporterar The Guardian.

Sky News uppger att Woolfe blivit slagen i ansiktet av en kollega under mötet och att han därefter slagit i huvudet i ett järnräcke. Efter slaget ska han en tid senare ha drabbats av en hjärnblödning och kollapsat utanför parlamentets kammare. Woolfe ska då ha klagat på att han inte hade någon känsel i ena sidan av kroppen, uppger tv-kanalen.

Oklart vem som slog

Han omhändertogs av sjukvårdspersonal och vårdas nu på sjukhus för livshotande skador. Senare på eftermiddagen meddelade han att han trots allt mår bra:

– Jag känner mig smartare, gladare och lyckligare än någonsin . . .det finns inget koagulerat blod i hjärnan, säger Steven Woolfe rapporterar Reuters.

Under mötet ska 22 kollegor till Woolfe ha närvarat. Vem som utdelade slaget är inte känt men enligt The Guardian ska det inte ha varit den tillförordnade partiledaren Nigel Farage.

Enligt The Guardian var parlamentarikerna kallade till dagens möte för att "rensa luften" efter att Steven Woolfe gått ut med att han tidigare övervägt att byta parti till konservativa Tories.

Tilltänkt partiledare

Steven Woolfe är 48 år gammal och har suttit i EU-parlamentet för det EU-kritiska partiet Ukip sedan 2014. Under den pågående ledarskapskrisen i Ukip har Woolfe varit aktuell som en möjlig efterträdare till den tillförordnade partiledaren Nigel Farage. För några dagar sedan meddelade Diane James att hon hoppar av partiledarposten efter bara drygt två veckor. Så sent som i går meddelade Steven Woolfe att han på nytt kandiderar som hennes efterträdare på partiledarposten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Ukip