Var gifta i 63 år – dog precis efter varandra

1 av 2 | Foto: Paret De Lange.
NYHETER

Den 31 juli dog Henry och Jeanette De Lange i amerikanska staden Platte. Nu sprids historien om deras långa liv tillsammans. De dog bara 20 minuter efter varandra, enligt tv-kanalen KSFY.

Henry och Jeanette De Lange gifte sig 1953. Efter att ha varit gifta i hela 63 år och uppfostrat fem barn avled de båda den 31 juli i hemstaden Platte i den amerikanska delstaten South Dakota.

– De sa att vår mamma och pappa inte mår särskilt bra och att vi skulle komma dit så snart vi kunde, säger sonen Lee De Lange till KSFY.

Jeanette led av Alzheimers sjukdom och hade bott på ett äldreboende sedan 2011. Henry brukade besöka henne minst en gång om dagen men kämpade samtidigt själv mot prostatacancer. Till slut var han så illa däran att han också var tvungen att få hjälp – så han fick dela rum med Jeanette på boendet.

– Det var väldigt gulligt gjort, säger Lee De Lange.

”Tittade upp på henne – sedan blundade han”

På dagen den 31 juli var två av deras barn på boendet och alla visste att Henry och Jeanette inte hade långt kvar. Klockan 17.10 avled Jeanette.

– Min bror Keith sa till pappa: ”Mamma har kommit till himlen. Du behöver inte kämpa emot mer, du kan åka dit också om du vill”. Han öppnade ögonen för första gången sedan vi kom dit och tittade åt sidan på mamma. Sedan blundade han och lade sig ned igen.

Klockan 17.30 dog Henry De Lange.

Begravdes tillsammans

På måndagen samlades familj, vänner och bekanta för att ta farväl av paret De Lange och fira deras liv. Henry och Jeanette blev 86 respektive 87 år gamla. De begravdes sida vid sida.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA