Kvinna knivskars till döds – misstänkt greps efter busskrock

1 av 11

avErik Melin, Mira Micic, Niklas Eriksson, Linnea Carlén, Max Sommerstein

NYHETER

Kvinnan knivhöggs i parkeringshuset i centrala Lund och dog av sina skador.

En kvart senare krockade den misstänkte gärningsmannen med en buss.

– Han greps på sjukhus, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral i Malmö.

Tipsa | Aftonbladet

Polisen skickade på tisdagseftermiddagen flera enheter till centrala Lund med anledning av ett våldsbrott. Larmet kom in till polisen via 112 vid 15.30. Polisen var till en början förtegen om omständigheterna, men bekräftar senare att det rör sig om en knivskärning.

– Det är en kvinna som knivskurits och hon är förd till sjukhus med ambulans, sa Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral vid 16.30.

Kort senare uppger polisen på sin hemsida att kvinnan dött av sina skador.

– Kvinnan avled på sjukhus till följd av sina skador, säger Stephan Söderholm.

Händelsen rubriceras därför nu som mord alternativt dråp.

Knivskärningen ägde rum vid p-huset Färgaren vid Kattesund, centrala Lund. P-huset är avspärrat för teknisk undersökning.

Gärningsman gripen – krockade med buss

Under eftermiddagen gick polisen dessutom ut med information om en trafikolycka, sexton minuter efter knivskärning, på väg 108 mellan Lund och Staffanstorp. Polisen kunde då inte bekräfta uppgifterna om att det hade koppling till knivmordet i parkeringshuset.

Under tisdagseftermiddagen bekräftar de dock att den man under en omkörning kraschat in i en buss är misstänkt för knivmordet på kvinnan i Lund.

– Han har förts till sjukhus med oklara skador, säger Stephan Söderholm.

Gärningsmannen greps på sjukhuset, enligt polisen. Vägen är enligt Trafikverket avspärrad för saneringsarbete efter krocken.

Mängder med poliser vid olyckan

Ett vittne som kom till olycksplatsen strax efter kollisionen berättar att det kort efter smällen kom mängder med poliser till platsen.

– Samtidigt som ambulansen kom det först en fyra-fem civila polisbilar med blinkande blåljus, sen kom det lika många målade bilar och en piketbuss, säger vittnet.

Kvinnan och den misstänkte mördaren är båda i 40-årsåldern och känner varandra sedan tidigare, men polisen vill inte uppge vilken typ av relation de rört sig om.

– De är bekanta, men hur väl de känner varandra går vi inte in på i nuläget, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Polisen har under dagen och kvällen hört ett antal vittnen till händelsen och folk som befunnit sig i närområdet. Avspärrningarna har också  hävts.

– Det är en förundersökning som pågår. Vi har hållit flera vittnesförhör och genomfört teknisk undersökning på platsen. Gärningsmannen har inte varit i skick att förhöras så inga förhör är hållna än. Han är fortfarande kvar på sjukhus.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lund

Brott