Trump: ”Hillary Clinton är ond”

NYHETER

Här är Donald Trumps nya dubbelsmocka mot Clinton.

Hennes möjliga vicepresidentkandidat kallar han för galen lögnerska och:

– Clinton är ond och har möjliggjort sin mans otrohet.

Donald Trump är ensam kvar som republikansk presidentkandidat och kommer i höstens amerikanska val ställas mot demokraternas kandidat, som just nu ser ut att bli Hillary Clinton.

Trump har flera gånger attackerat Clinton men har nu för första gången använt hennes make Bills otrohetsaffärer som ammunition, rapporterar CNN.

Under fredagskvällen gick republikanen under ett tal i Oregon till attack mot sin förmodade motståndare.

– Hon har helt och hållet möjliggjort det här för honom. Hon har riktat in sig på de här kvinnorna och förstört deras liv, sa Trump och syftade sannolikt på de kvinnor som anklagat Bill Clinton för sexuella övergrepp och ofredanden.

– Hon har varit otroligt elak och det hon gjort mot många av de här kvinnorna är skamligt, sa Trump.

”Bill Clinton värst”

Republikanske Donald Trump gick inte in på vilket sätt han menar att Hillary Clinton förstört kvinnornas liv. Den demokratiske kandidaten och hennes kampanj har ännu inte svarat på attacken.

Tilltaget tros vara en medveten taktik från Trump för att förekomma de politiska kampanjer som han tror kommer rikta in sig på sexistiska uttalanden han tidigare gjort och som han tror kommer att vara en del av fajten i presidentvalet.

– De lägger 730 miljoner på budskap Donald Trump och det har mycket att göra med kvinnofrågan. Men som jag intalar mig själv, ingen i vårt land – kanske någonsin inom politiken – har varit sämre mot kvinnor än Bill Clinton, sa Donald Trump under fredagen.

Hoppas på ”galning”

Vid sidan om attacken mot Hillary Clinton siktade Trump även in sig på senatorn Elizabeth Warren, som tros kunna bli den som ställer upp bredvid Clinton som hennes vicepresident-kandidat.

”Jag hoppas att korrupta Hillary Clinton väljer galna Elizabeth Warren som medkandidat. Jag kommer att besegra båda två” och ”Låt oss noga undersöka Elizabeth Warrens bakgrund för att se om hon tillhör den amerikanska ursprungsbefolkningen. Jag menar att hon är en bluff”, skrev Trump på Twitter sent inatt, rapporterar The Hill.

ARTIKELN HANDLAR OM