Hans bostadsannons river ner skratt

NYHETER

Bostadsmarknaden i Stockholm är hård.

Det fick Tommi Kauppila att tröttna och lägga ut en egen annons.

”Hej jag hyr ut min källare. 11 000 kronor i månaden, finns ingen dusch eller toalett men det är nära till Statoil där ni kan tvätta er i allmänna biltvätten och använda toaletten”, skriver han i annonsen.

De flesta som provat vet nog att det är svårt att hitta en lägenhet i Stockholm till ett resonabelt pris. Tommie Kauppila är en av de som tröttnat på situationen. Därför la han nyligen ut en egen ironisk annons i Facebookgruppen ”Lägenheter i Stockholm”, vilket Expressen har skrivit om.

"Hej jag hyr ut min källare. 11 000 kronor i månaden, finns ingen dusch eller toalett men det är nära till Statoil där ni kan tvätta er i allmänna biltvätten och använda toaletten osv ... 9 månaders deposition men källaren hyrs ut i två månader. Bara killar som är exakt 27 år och 9 månader och 7 dagar kan söka. Man ska minst äga en hund och två strutsar och ha 4 barn ...finns på PM", skriver han.

”Omöjligt att hitta bostad”

För Aftonbladet utvecklar han sina tankar.

– Det är omöjligt att hitta bostad i dagens läge. Hittar man något får man betala helt absurda summor för en andrahandslägenhet. Och kraven är sjukt strikta. Helst ska man man inte ha djur eller röka och absolut inte ha barn. Man ska helst inte vara kille heller, säger han.

Inlägget har fått tusentals likes och stor uppmärksamhet i sociala medier.

– Mest är det bara folk som har skrattat och skämtat tillbaka. Men några har svarat seriöst och trott att jag hyr ut något. Jag tror inte de läste klart annonsen innan de svarade, säger han.

”Tyvärr bara korttidskontrakt”

Själv har han en lägenhet där han bor ihop med sin flickvän, dotter och hund. Men han ska snart ge sig ut på bostadsmarknaden igen.

– Vi har en dotter till på väg nu i sommar och tyvärr har vi bara ett korttidskontrakt som löper ut om några månader, säger han.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM