Polis stoppade skåpbil – hittade 5 ton vodka

Foto: Spirten på bilden är från ett annat beslag.
NYHETER

Polisen stoppade en skåpbil utanför Örkelljunga – och hittade fem ton smuggelvodka.

Smugglarna anhölls och spriten beslagtogs.

– Den kommer att hällas ut. Vi ska inte ha fest, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, kommunikatör på polisen i nordvästra Skåne.

På söndagen stoppade polisen en ovanligt välfylld skåpbil norr om Örkelljunga. Polisen i nordvästra Skåne beskriver själva händelsen på sin Facebooksida.

Trafikpoliserna trodde nog inte sina ögon då de stannade ett ekipage på E4:an norr om Örkelljunga under söndagseftermiddagen. Skåpbilen släpade i stort sett i asfalten och det fanns en orsak till det: fordonet hade en överlast på nästan fem ton”, skriver de.

3 000 flaskor vodka

Polisen uppskattar att lasten bestod av ungefär 3 000 flaskor vodka.

– Den var så otroligt tungt lastad. Fjädringen var spänd till bristningsgränsen. När föraren skulle stanna bilen fick han inte stopp på den. Med sådan tyngd fungerar inte bromsarna som de ska, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, kommunikatör på polisen i nordvästra Skåne.

Spritbeslaget är rekordstort.

– Jag kan inte erinra mig om att vi har gjort ett så här stort beslag inom en överskådlig tid, säger Eva-Lotta Hermansson.

”Vi ska inte ha fest”

De två männen i bilen är båda i 20-årsåldern och greps för spritsmuggling och olovlig förflyttning av skattepliktiga varor. Föraren är dessutom misstänkt för grov olovlig körning då hans körkort är indraget sedan tidigare.

Polisen beslagtog vodkan.

– Den kommer att hällas ut. Vi ska inte ha fest, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

ARTIKELN HANDLAR OM